Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: Από το συνεχές ξεβράκωμα, βρακί δεν έμεινε στον κ*** μας! Ευτυχώς έρχεται πανηγύρι!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Yπηρεσίες βραχείας φιλοξενίας αστέγων θα προσφέρει ο Δήμος Κοζάνης

Υπηρεσίες βραχείας φιλοξενίας αστέγων θα θέσει σε λειτουργία το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων που αναπτύσσει για την υποστήριξη αστέγων δημοτών.

Οι υπηρεσίες αυτές θα στεγαστούν σε χώρους που ήδη διαθέτει και θα διαμορφώσει ανάλογα ο Δήμος Κοζάνης, σύμφωνα με το πρότυπο της εφαρμογής των κοινωνικών διαμερισμάτων υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων ή/και οικογενειών, που βιώνουν την απώλεια στέγης ή βρίσκονται σε επισφαλή θέση απώλειας στέγης.

Στόχος η εξασφάλιση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των φιλοξενούμενων και της ενίσχυσης της λειτουργικότητάς τους, με την παράλληλη αποφυγή της ιδρυματοποίησής τους.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα δοθεί σε λειτουργία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η οποία σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων (καύσωνες, παγετώνες κ.α.) ή έκτακτων αναγκών, θα μπορεί να υποδέχεται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασιών και απαραίτητων γευμάτων και ροφημάτων.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας  «O Δήμος Κοζάνης συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, πλήρως ευαισθητοποιημένος απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργείται ο χώρος βραχείας φιλοξενίας αστέγων για την υποστήριξη των άστεγων συνδημοτών μας».  

Παράλληλα, η πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομώ   θα περιλαμβάνει -πέραν της βραχείας φιλοξενίας αστέγων- τη δημιουργία  Τράπεζας Αγάπης και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καθώς  και την ενίσχυση της  Τράπεζας Τροφίμων με προϊόντα.

Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα γίνει πράξη με την οικονομική ενίσχυση με τη μορφή δωρεάς, από την εταιρία παραγωγής και εκμετάλλευσης ενέργειας Protovoras Energy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας