Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/Biontech από τον Προμαχώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πέρασαν στην Ελλάδα μεσω Προμαχώνα, οι πρώτες 9.700 δόσεις του εμβολίου. Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιπποκράτης» για την μετακίνηση των εμβολίων υπό άκρα μυστικότητα σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην Αττική. Από εκεί θα γίνει η διανομή του εμβολίου και στις άλλες περιοχές της χώρας.
    
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Ήδη πέρασαν στην Ελλάδα μεσω Προμαχώνα, οι πρώτες 9.700 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Στις 28 ή τις 29 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει στη χώρα μας η πρώτη μεγάλη παράδοση με 80.000 δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το φορτίο με τα εμβόλια θα παραμείνει απόψε στην Βόρεια Ελλάδα και θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο για την Αττική συνοδεία περιπολικών. Τα εμβόλια θα μεταφερθούν σε αποθήκη στο Κρυονέρι.

Από εκεί θα γίνει η διανομή στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες και αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα, την οποία επισκέφθηκε και επιθεώρησε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα κέντρα όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν 5 χιλιάδες αστυνομικοί ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Οι  δυο πρώτοι που  θα εμβολιαστούν  θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος. Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

 
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας