Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο τρίτος πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού έγινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και εμβολιάστηκε.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, η κ. Σακελλαροπούλου μεταφέρθηκε σε ειδική αίθουσα όπου πρέπει να περιμένουν όσοι λαμβάνουν το εμβόλιο για περίπου μισή ώρα.

«Αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη.

Όλοι αυτοί που μόχθησαν και ξενύχτησαν για να έρθει το εμβόλιο το συντομότερο. Η ΕΕ απέδειξε ότι είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης», είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρόσθεσε:

«Τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε και πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός της νοσηλεύτριας ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Ευσταθίας Καμπισιούλη, και του φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μιχάλη Γιοβανίδη.

Στις 3 το μεσημέρι θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ στις 2:30 θα χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολουθούν επίσης:

  • 15:30 Γραμματέας ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.


 cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας