Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πανηγυρίζοντες το Δεκαπενταύγουστο ιεροί Ναοί της Παναγίας στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.)

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Πανηγυρίζοντες το Δεκαπενταύγουστο την Κοίμηση της Θεοτόκου ιεροί ναοί της Παναγίας στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης είναι οι παρακάτω:

Ο ιερός ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού: Την παραμονή (14-8-2017) θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Ανήμερα της εορτής (15-8-2017) θα ψαλεί ο Όρθρος, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος.

Ο ιερός Ναός της Παναγίας Πλατανορέματος: Την παραμονή (14-8-2017) θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής (15-8-2017) θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Ο ιερός ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ροδίτη: Την παραμονή (14-8-2017) θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής (15-8-2017) θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Ο ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καταφυγίου: Την παραμονή (14-8-2017) θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής (15-8-2017) θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Ο ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιογρατσάνου: Την παραμονή (14-8-2017) θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής (15-8-2017) θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Ο ιερός ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης): Την Κυριακή, 13-8-2017, ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί Αρχιερατική Παράκληση στην Παναγία, στην οποία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Την παραμονή (14-8-2017) θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής (15-8-2017) θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία. 

Η ελπίδα μας είναι στην ‘’πλατυτέρα των ουρανών’’, στην Παναγία, που σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι αγκαλιά ελευθερίας και ενότητας. Την χρειάζεται η ψυχή μας. Σ’ αυτήν ‘’εκγελασθήσονται’’ τα σχέδια των αρχιτεκτόνων του διχασμού.  

Στην Εγκύκλιό του για το Δεκαπενταύγουστο 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, μας καλεί όλους ‘’να ακουμπήσουμε την ελπίδα μας στον Θεόν και την εμπιστοσύνη μας στην αγκαλιά της Μάνας μας, στην Παναγία μας, την Μάνα του Σωτήρος μας Χριστού!’’. Γένοιτο.
πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β., παπαδάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας