Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης: Όλοι κι όλες στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ), Σάββατο 9 Σεπτέμβρη.

Αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

  Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα μέτρα που ψήφισε ( όπως τη νέα μείωση μισθών και συντάξεων, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου – από 8.637€ στα 5.600€ – του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ) θα εφαρμοστούν από το 2019 , οπότε θα έχει το χρόνο μέσα στο 2018 να δημιουργήσει το δικό της success story – δήθεν έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία – για να μπορέσει να πάει ακόμη και σε εκλογές.
Έτσι κι αλλιώς, όμως, η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη όχι μόνο για να αποκαλυφθεί η εικονική πραγματικότητα που μας πλασάρει η συστημική προπαγάνδα, αλλά και για την ανυπακοή , την απονομιμοποίηση και την ακύρωση των ψηφισμένων μέτρων.

Κομβικά ζητήματα της επόμενης περιόδου θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και κερδοφόρων υπηρεσιών του δημοσίου που σχετίζονται με τα αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής κατοικίας, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η συρρίκνωση του δημοσίου μέσω της «αξιολόγησης», ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του απεργιακού δικαιώματος, η διεύρυνση της μερικής, ελαστικής εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας και η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η γενίκευση ενός αισθήματος επιβίωσης και όχι αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Αυτή θα είναι η πραγματική εικόνα της επόμενης περιόδου και όχι ο «καμβάς» της εικονικής πραγματικότητας στον οποίο η κυβέρνηση θα «υφαίνει» τις κοκορομαχίες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και Τσίπρα-Μητσοτάκη και με τον οποίο επιχειρείται η επικάλυψη της σύγκλισης και σύμπλευσης στην κοινή μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αυτά τα μέτρα θα προστεθούν στα ερείπια που έχει γεννήσει μια 7ετία μνημονίων, πάνω στην εργασιακή ζούγκλα που οδηγεί ακόμα και στην αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων», όπως φάνηκε και από το θάνατο του 35χρονου εργάτη από την περιοχή μας πριν λίγες μέρες στα εργολαβικά κάτεργα του ορυχείου Καρδιάς.
Την επόμενη περίοδο το βάρος πρέπει να πέσει στο κοινωνικό πεδίο και στην προσπάθεια ανάπτυξης εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και για την επαναφορά δικαιωμάτων που έχουν αφαιρεθεί. Oι εργαζόμενοι στους Δήμους με την απεργία διαρκείας μέσα στο καλοκαίρι ήδη έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όλη η κοινωνία των από κάτω. Η συγκρότηση ενός ενιαίου ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ σε κινηματικό επίπεδο και ενός μετώπου των αριστερών κι αγωνιστικών δυνάμεων σε πολιτικό επίπεδο αποτελούν πρώτιστα καθήκοντα της Αριστεράς σήμερα.  Για τη δημιουργία ενός πλατιού μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη μνημονιακή πολιτική και θα διεκδικήσει την πολιτική-κοινωνική ηγεμονία. Για να διαλυθούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη για τον απλό κόσμο χωρίς τη σύγκρουση με τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτέμβρη 2017, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας, με στόχο την απόκρουση της νέας μνημονιακής κυβερνητικής επίθεσης, την αποκάλυψη της επίπλαστης εικόνας που διαμορφώνουν οι παραμορφωτικοί κυβερνητικοί «φακοί» , την εκ νέου ανάδειξη του αιτήματος και των αγώνων για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονίων ως πρώτιστο καθήκον στο κέντρο της πολιτικής ζωής, αυτό που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, αλλά και οι άλλες δεξιές, φασιστικές και σοσιαλφιλελεύθερες κοινοβουλευτικές εκδοχές αποφεύγουν εναγωνίως.
Η ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης καλεί τον κόσμο της περιοχής να δώσει μαζικά το παρών στη Θεσσαλονίκη, για να διαδηλώσουμε την οργή μας για την προσπάθειά τους να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τη νεολαία,  τους  ανέργους και συνταξιούχους, αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα αγωνιστικής ανασύνταξης και αντεπίθεσης απέναντι στο σύστημα, τους παλιούς και τους νέους εντολοδόχους του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας