Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Πανελλήνιες: Η αγωνία στο κατακόρυφο -Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις

Η αγωνία... φτάνει στο τέλος της. ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΊ
Την Πέμπτη το πρωί (στις 10:00) χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες θα μάθουν επίσημα τα αποτελέσματα των βάσεων για τις σχολές που έχουν δηλώσει στα μηχανογραφικά τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2017 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2017 αρχίζει και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις σχολές, η οποία από πέρυσι γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο τουλάχιστον στα αρχικά βήματα. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους στο τμήμα που πέρασαν και κατόπιν θα αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
Οι γραμματείες θα αντιπαραβάλουν τις αιτήσεις με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι των σεισμόπληκτων περιοχών που φτάνουν τις 2.000 παίρνουν επιπλέον ποσοστό θέσεων (1,5% των υποψηφίων των ΓΕΛ και 1% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή τους στις σχολές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας