Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Δύο αδελφές 44 και 41 ετών από την Πτολεμαΐδα, μητέρες 4 και 3 παιδιών, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φοιτήτριες μαζί με τις κόρες τους

της Αργ. Ζιάμπα από το Kozanilife.gr
Οι δυο αδελφές από την Πτολεμαΐδα ηλικίας 44 και 41 ετών και μητέρες 4 και 3 παιδιών αντίστοιχα, εκπλήρωσαν το όνειρο τους, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
Αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν δύο αδελφές από την Πτολεμαΐδα, αφού κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όντας μητέρες και σύζυγοι. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Γεωργίου και τη Παρασκευή Γεωργίου ηλικίας 44 και 41 ετών.

Η Αλεξάνδρα, η μεγαλύτερη αδερφή, είναι σύζυγος και μητέρα 4 παιδιών. Οι δύο μεγαλύτερες κόρες της είναι ήδη φοιτήτριες στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη Νοσηλευτική του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Η Παρασκευή είναι σύζυγος αλλά και εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών ηλικίας από 13 έως 18 ετών. Η μεγαλύτερη κόρη της συμμετείχε και αυτή φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με την μητέρα της και ήταν επιτυχούσα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Οι δύο μητέρες και σύζυγοι, είχαν το σθένος, την υπομονή και τη δύναμη παρά τις αυξημένες οικογενειακές και εργασιακές τους υποχρεώσεις να φοιτήσουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, να αποφοιτήσουν αριστεύοντας και να συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα ανώτατα-ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Η Αλεξάνδρα εισήχθη από τους πρώτους επιτυχόντες στο ΤΕΙ Λάρισας και συγκεκριμένα στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ενώ η Παρασκευή είχε ανάλογη επιτυχία αφού εισήχθη στο ΤΕΙ Κοζάνης και στο τμήμα Μηχανικών Αντιρρύπανσης και Περιβάλλοντος.
Οι δύο αδελφές με την επιτυχία τους αυτή εκπλήρωσαν μια διακαή εσωτερική – ψυχική επιθυμία ετών, δίνοντας το παράδειγμα αλλά και το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όσο δύσκολο και αν φαίνεται. Με τη δύναμη και την υπομονή τους κατόρθωσαν και έκαναν πράξη το ρητό της «δια βίου μάθησης».
Όπως τονίζουν οι δύο πανευτυχείς πλέον αδελφές στο KOZANILIFE.GR, τίποτα δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν εάν δεν είχαν την αμέριστη συμπαράσταση από τις οικογένειές τους, των συζύγων τους αλλά και των παιδιών τους. Τα παιδιά τους ήταν αυτά που τις προέτρεψαν να συνεχίσουν ακόμα και όταν σε κάποιες στιγμές υπό το βάρος των μεγάλων απαιτήσεων, σκέφτηκαν να τα παρατήσουν.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις δύο αδερφές και την δύσκολη προσπάθεια που κατέβαλλαν, προκειμένου να πετύχουν.
Όπως φαίνεται όμως τίποτα δεν στάθηκε ικανό που να σταματήσει την προσπάθεια των δύο αδελφών, ούτε ακόμα οι αυξημένες τους υποχρεώσεις.
Μέσα από τέτοιου είδους παραδείγματα γίνεται ξεκάθαρο ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα, πώς όταν βάζεις στόχους, μπορείς να τους πετύχεις αρκεί να υπάρχει ισχυρή θέληση!
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας