Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το success story του κ. Τσίπρα καταρρέει πριν εκφωνηθεί στη ΔΕΘ γιατί «κατασχέθηκε» από τους φορολογούμενους.

Μάταια προσπαθεί η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με ιδεολογικές ασκήσεις σε παρελθόντα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα να ξεφύγει από την πραγματικότητα.
Από χθες 670.000 φορολογούμενοι λαμβάνουν προειδοποιήσεις κατασχέσεων από την εφορία.
Η επιλογή της εξοντωτικής υπερφορολόγησης σε συνθήκες ύφεσης και η μετατροπή του ασφαλιστικού των ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών σε φορο-ασφαλιστικό εξάντλησε τα όριά της, αφού πρώτα εξάντλησε τους φορολογούμενους.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει:

  • Θα προχωρήσει σε κατασχέσεις, για οφειλές κάτω των 500 ευρώ;
  • Γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών υπολογίστηκαν τον Ιούλιο με βάση το εισόδημα του 2015 και όχι του 2016 όπως ορίζει ο νόμος;
  • Πότε θα θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τους ελευθεροεπαγγελματίες;
  • Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για τις εισπράξεις από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων που επί των ημερών της σημείωσαν ιστορικό χαμηλό;
Όποιες απαντήσεις και αν δώσει ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση του σε αυτά τα ερωτήματα, τα σύννεφα στο σκέλος των εσόδων θα πυκνώνουν όπως έγκαιρα και επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει το ΠΑΣΟΚ. Και όσο πυκνώνουν τα σύννεφα τόσο πιο κοντά θα έρχεται η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου που έχουν ήδη ψηφισθεί από την Κυβερνητική πλειοψηφία. Όσο για τα περιβόητα αντί-μετρα αυτά θα υπάρχουν μόνο στα πρακτικά της Βουλής.
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν επιχαίρει γι αυτή την εξέλιξη, αλλά και επίσης δεν είναι πρόθυμος να ακούσει τις τετριμμένες δικαιολογίες του κ. Τσίπρα περί ορατών και αόρατων εχθρών που τον επιβουλεύονται.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κρίσιμο σκέλος των εσόδων είναι αποκλειστικό δημιούργημά του.
  • Η ύφεση είναι φυσική συνέπεια των επιλογών του.
  • Η μετατροπή του ασφαλιστικού σε φορο-ασφαλιστικό είναι απόδειξη ιδεοληψίας.
  • Η αντίληψη ότι οι κατασχέσεις και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι ανεξάντλητες πηγές εσόδων δείχνει αβάσταχτη ελαφρότητα.
Το success story του κ. Τσίπρα καταρρέει πριν εκφωνηθεί στη ΔΕΘ γιατί «κατασχέθηκε» από τους φορολογούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας