Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Έρχεται η προκήρυξη 10.000 θέσεων σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Ο καθορισμός και των τελευταίων λεπτομερειών απομένει για να βγει στο «αέρα» το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών σε ΟΤΑ και υπηρεσίες του δημοσίου.
Η μικρή παράταση που πήρε η δημοσιοποίηση του προγράμματος, σύμφωνα με την aftodioikisi.gr, ώστε σύμφωνα με πληροφορίες να εξεταστούν από το υπουργείο, οι τελευταίες λεπτομέρειες
προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος των ενστάσεων και των προβλημάτων στη συνέχεια, ήταν αρκετή για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την επόμενη εβδομάδα, και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, η σχετική πρόσκληση ώστε να ξεκινήσει η  διαδικασία των αιτήσεων, από τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ήδη έχουν ξεκινήσει την σχετική προεργασία.
Στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα το υπουργείο εργασίας, αφού αφορά μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες των ανέργων, δηλαδή, άτομα μεγάλης ηλικίας που έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα, εκτός της παραγωγικής διαδικασίας.
Στόχος ΟΑΕΔ και υπουργείου, είναι μέσω του προγράμματος, να ξεκινήσει η σταδιακή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου, για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.
Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ με ποσά μέχρι και 600 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη μακροχρόνιου ανέργου, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. 
www.aftodioikisi.gr
Το είδαμε στο xronos-kozanis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας