Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ενέργειες για τη δημιουργία νέου Δήμου στην Επαρχία Ελασσόνας

Τα πρώτα «παρατράγουδα» από το σχέδιο Καλλικράτης με το οποίο συνενώθηκαν πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι, έρχονται από το Δήμο Ελασσόνας του Νομού Λάρισας.
Ο Δήμος Ελασσόνας αποτελείται από 60 περίπου κοινότητες και είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση χερσαίους Δήμους της χώρας. Κάτοικοι των απομακρυσμένων κοινοτήτων προβάλουν το αίτημα να δημιουργηθεί ένας νέος Δήμος που θα περιλαμβάνει τα χωριά του βόρειου άξονα του Δήμου και είναι οι πρώην Δήμοι Λιβαδίου, Σαρανταπόρου, Ολύμπου και κοινότητας Καρυάς. Όσο για την έδρα, προτείνεται να είναι είτε η Μηλέα είτε η Καλλιθέα που βρίσκονται στο ενδιάμεσο της απόστασης.

Για το λόγο αυτό καλούνται μεθαύριο Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιθέας όλοι οι κάτοικοι, οι πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια των περιοχών αυτών να συγκροτήσουν την επιτροπή για την διεκδίκηση της δημιουργίας του νέου Δήμου με την ονομασία «Νέος Δήμου Ολύμπου» και να συζητήσουν οργανωτικά θέματα για τις περαιτέρω ενέργειες.
«Είναι απαίτηση του κόσμου, καθώς με τη συνένωση δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Η ελλιπής χρηματοδότηση έφερε προκάλεσε προβλήματα στην οδοποιία, την καθαριότητα, την ύδρευση» εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο συντονιστής της προσωρινής επιτροπής κ. Χρήστος Παπαδημητρίου.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου «δεν είμαστε απέναντι στη Δημοτική αρχή Ελασσόνας, αλλά κρίνουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση αν δημιουργηθεί ο νέος Δήμος. Ο Καλλικράτης αποδείχθηκε ότι δεν προχώρησε όπως περιμέναμε».
Στην προσωρινή επιτροπή συμμετέχουν πρώην αυτοδιοικητικοί , μεταξύ αυτών οι κ.κ. Νίκος Βαλιώτης, Δημ. Καρανίκας, Θεόδωρος Μηνάς, και Γιώργος Ταμουρίδης.
Με το αποτέλεσμα της μεθαυριανής συνάντησης θα ακολουθήσουν επισκέψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και με τον ίδιο τον Υπουργό.
http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας