Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 - Βραδιά Κέλτικης Μουσικής: The Poor Cousins

Τετάρτη, 31 Αυγούστου στην πλατφόρμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης στην προτελευταία συναυλία του παράλληλου φεστιβάλ του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης, η βραδιά έγινε δροσερότερη με το αμάλγαμα Κέλτικης Μουσικής που ετοίμασαν και παρουσίασαν οι The Poor Cousins. Με τους The Poor Cousins
, που αποτελούνται από τη Naomi Morse (βιολί, φωνή) και τον Emmet Mc Gowan (κιθάρα, φωνή), συμπορεύθηκαν καθηγητές και μαθητές του Σεμιναρίου σε μια συναυλία μελωδίας, τραγουδιού και σχεδόν χορού με στιγμές μουσικού αυτοσχεδιασμού και αυθορμητισμού.  Ήχοι αέρινοι, ζωηροί αλλά και τρυφεροί και εκλεπτυσμένοι από την Αμερική, τη Νέα Αγγλία, την Ιρλανδία, το Κεμπέκ και τη Σκωτία.
Οι The Poor Cousins επισκέπτονται το ΔΣΜΚ χάρη σε χορηγία του Αμερικάνικου Προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου: 12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες,  10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων, 5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.
Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062     e-mail: seminaria.dipethekozanis@gmail.com

Χορηγοί:
Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σεμινάριο και συναυλία 30ης Αυγούστου), Πιάνα Γιαννακίδη (χορηγία πιάνου συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας