Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Κοζάνη: H Αναστασία Κεχαγιά ακολούθησε τα όνειρά της με τα μάτια της ψυχής

Με τα μάτια της  ψυχής της ακολούθησε τα όνειρά της και κατάφερε σήμερα να έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές  και να διδάσκει  ως αναπληρώτρια σε μουσικά σχολεία της περιοχής με το παραδοσιακό τραγούδι και κυρίως το ποντιακό να αποτελεί για την ίδια αγαπημένο κομμάτι της ζωής της. Ο λόγος για την Αναστασία Κεχαγιά από την Κοζάνη που αν και  γεννήθηκε τυφλή, κατάφερε όχι μόνο  να ξεπεράσει το πρόβλημα της  αλλά και να  χαράξει την δική της πορεία δίνοντας έναν καθημερινό αγώνα  για να πετύχει τους στόχους της
υπερβαίνοντας  το πρόβλημα της όρασης της, έχοντας στο πλευρό της πάντα τους γονείς της.
«Οι γονείς μου είναι  το στήριγμα μου» τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ξεδιπλώνοντας  παράλληλα την δύσκολη καθημερινότητα της σε μια πόλη ελλείψει  υποδομών. Κατάφερε να αριστεύσει τόσο στο Λύκειο όσο και στην εισαγωγή της στο  πανεπιστήμιο επιλέγοντας να δώσει εξετάσεις και να εισαχθεί με βαθμό 19.7 στο  τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης με κατεύθυνση στην ελληνική παραδοσιακή μουσική- ειδίκευση ερμηνεία και εκτέλεση παραδοσιακών οργάνων-δημοτικό τραγούδι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της  με άριστα.


Για την  διπλωματικής της επέλεξε να ασχοληθεί  με τον αείμνηστο αοιδό της ποντιακής παράδοσης Χρύσανθο Θεοδωρίδη, τον οποίο και θαυμάζει όπως υπογραμμίζει.  Έχοντας στο πλευρό της τον λυράρη Παναγιώτη Χωλόπουλο αλλά και τον πόντιο καλλιτέχνη Παναγιώτη Θεοδωρίδη με τους οποίους ολοκλήρωσε το μουσικό μέρος της διπλωματικής της εργασίας, παρουσιάζοντάς την σε ένα ρεσιτάλ, όπου κατέπληξε το κοινό με την ερμηνεία της.
Η Αναστασία έχει συμμετάσχει σε συναυλίες αλληλεγγύης που δόθηκαν στην πόλη της  Κοζάνης ενώ διακρίθηκε  αποσπώντας πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού. Μιλά τρεις γλώσσες, έχει άριστη γνώση υπολογιστών και όπως αναφέρει, επιθυμία  της είναι να μπαίνει στην τάξη και να μεταδίδει  τις γνώσεις της στους μαθητές της. Επόμενος στόχος για την Αναστασία Κεχαγιά,  είναι  να συνεχίσει  στο χώρο της παράδοσης  και να παρουσιάσει την δική της δισκογραφική δουλειά, άλλωστε όπως τόνισε η ποντιακή μουσική και το τραγούδι είναι στο DNA της.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας