Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Λυπηρή η πολιτική μυωπία της Γ. Ζεμπιλιάδου στο θέμα της γούνας Αδιάβαστη στα στοιχειώδη

Είναι φανερό ότι η κ. Ζεμπιλιάδου, στην προσπάθειά της να «πιαστεί» από κάπου, για να συνεχίσει να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό της ως αντιπολίτευση (στην πραγματικότητα μια επίδειξη ασχετοσύνης), εμπλέκει τώρα και τον Πρωθυπουργό, επιχειρώντας μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση των όσων ειπώθηκαν και προσπαθώντας να κάνει τη μέρα νύχτα.
Τι είπε, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός; Όπως η ίδια έχει την καλοσύνη να μας παραθέσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος παρέχει εργαλεία». Δεν ανέφερε πουθενά ότι είναι τα μοναδικά εργαλεία. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η κ. Ζεμπιλιάδου, το πρόγραμμα δράσεων ενός κλάδου όπως η γούνα, εκτός του ΠΕΠ μπορεί να χρηματοδοτηθεί και από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα (π.χ. Ανταγωνιστικότητα), αλλά και να αναζητήσει συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης, πχ. από τον Αναπτυξιακό. Που βρίσκεται, λοιπόν, το κακό και από πότε η μια χρηματοδότηση αποκλείει τις άλλες; Στοιχειώδεις γνώσεις…
Μήπως, ενοχλείται η κ. Ζεμπιλιάδου που για πρώτη φορά στα χρονικά καταβάλλεται τέτοια προσπάθεια στήριξης της γούνας από την Περιφερειακή Αρχή με συνένωση όλων των δυνάμεων του κλάδου και διαφάνεια; Μήπως την πειράζει που ο Περιφερειάρχης «βάζει πλάτες» για έναν κλάδο, για τον οποίο δεν έδειξε κανείς ενδιαφέρον τόσα χρόνια;
Προς αποφυγή, λοιπόν, εντυπώσεων και παραπληροφόρησης, να υπενθυμίσουμε στην κ. Ζεμπιλιάδου ότι η εκπόνηση  του Business Plan για τη γούνα, υπήρξε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη σε συμφωνία με τους ανθρώπους του κλάδου, ώστε δράσεις του να «κουμπώσουν» στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα Επιχειρησιακά Σχέδια ακολουθούν τη ροή των εγκεκριμένων δράσεων.
Κανένα Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο δεν εντάσσεται ως έχει σε Πρόγραμμα, οι δράσεις του είναι αυτές που εντάσσονται. Υπάρχουν δράσεις που είναι επιλέξιμες και άλλες που δεν είναι, όπως αυτή της πιστοποίησης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας από την αρχή ως προτεραιότητα τον κλάδο της γούνας, τον ενέταξε στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS) κι έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξειδίκευση των δράσεων με τη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης. Σε ότι αφορά δε, στη σύσταση ενδιάμεσου Φορέα, αυτή είναι απαραίτητη, ώστε να είναι σε θέση η Ελληνική Ομοσπονδία  Γούνας, το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς να αναλάβουν το έργο με αυτεπιστασία.
Ο κλάδος της γούνας δεν χρειάζεται αυτόκλητους υπερασπιστές. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έχει αποδείξει το έμπρακτο και συνεχές ενδιαφέρον του για τη γούνα και κάθε περαιτέρω προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών δεδομένων, εκθέτει τον ίδιο τον εμπνευστή της. 
Τέλος, επειδή σεβόμαστε τις διαδικασίες και τα όργανα, περισσότερες και αναλυτικές απαντήσεις στην ερώτηση της κ. Ζεμπιλιάδου, θα δοθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας