Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Σπήλαια Αγίου Πνεύματος - Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Από το http://cerbiwnfrouros.blogspot.gr
Στη διάρκεια του καλοκαιριού, διακρίνουμε θρησκευτικές γιορτές στα Σέρβια, που η συμμετοχή είναι καθολική και έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Μια από αυτές, η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.
      Το Άγιο Πνεύμα όπως αποκαλούμε συνολικά τη περιοχή που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού, 2 χλμ περίπου δυτικά των Σερβίων  και αποτελείται από την σπηλιά που λατρεύτηκε απ τους πιστούς, το σύγχρονο όμορφο εκκλησάκι και το καινούργιο δρόμο που ξεκινάει από τη διασταύρωση των Αυλών με ομαλή κλίση και φτάνει στο άνοιγμα του εξωκλησιού  όπου με άνεση, αφού έχει ανοιχτεί σαν μια μικρή πλατεία ο χώρος, τελείται πλέον η θεία λειτουργία.
Ο αμέσως προηγούμενος χρονικά, τρόπος για να φτάσει κάποιος στο Άγιο Πνεύμα ήταν κατακόρυφα σχεδόν, με μονοπάτια που ξεκινούσαν απ το ύψος της Αγίας Παρασκευής και ο πολύ παλιός δρόμος ήταν ένα στενό γραφικό πλακόστρωτο-που σήμερα έχει χαθεί- λίγο κάτω απ του ‘Μάη την Πέτρα’.
     Το θαυματουργό νερό που έτρεχε,  το οποίο μάζευε ο λαός για να το πίνει και να προσεύχεται, δημιουργώντας την θρησκευτική ιστορική συνέχεια, που φτάνει στις  μέρες μας.  Γνωστή και η λαϊκή  μυθοπλασία που λέει ότι το σπήλαιο του Αγίου Πνεύματος, είναι το τέλος ενός τεράστιου λαβύρινθου, που ξεκινάει και έχει σαν είσοδο την ‘τρύπα της Αγγέλας’, στη Χούνη. Χαρακτηριστική η θερμοκρασία του εσωτερικού του σπηλαίου που έχει μια σταθερή τιμή στους +5 βαθμούς χειμώνα καλοκαίρι.
Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας