Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Οι TheBALGUNS και οι ANIMA NATION ανοίγουν μουσικά το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, τη μουσική σκηνή του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης εγκαινιάζουν οι TheBalguns  και οι Anima Nation, δυο δυνατές μπάντες που υπόσχονται τρελό κέφι και χορό.

TheBalguns
Είδος: World/Balkan (con)fusion
TheBalguns το όνομα της μπάντας μας γιατί τα όπλα είναι όλα σκληρά αλλά αυτά της μουσικής φίνα. Υπάρχουμε από το καλοκαίρι του 2012, ξεκινώντας να δημιουργούμε σε ένα χωριό της Έδεσσας,
βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να δουλεύουμε με πίστη και αφοσίωση στη μουσική, με την οποία ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε, ζούμε...
Από τα πρώτα βήματα της μπάντας είχαμε την τιμή και την χαρά να παίξουμε σε διάφορα festivals ανά την Ελλάδα, όπου μερικά από αυτά είναι και μεγάλου βεληνεκούς. Ενδεικτικά: RiverParty (Νεστόριο), Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Χανίων, Dramaica (Δράμα), BalkanFest (Θεσσαλονίκη), Edessycho (Έδεσσα), ... Επίσης έχουμε μοιραστεί το stage με καταξιωμένους μουσικούς με δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς: ImamBaildi, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, AromaCaribe, Skaribas, Baildsa, Fundracar...
Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι από τις αρχές της ύπαρξής μας συνθέτουμε δικά μας κομμάτια με στίχο αλλά και instrumental. Οι διαφορετικές μουσικές επιρροές των μουσικών της μπάντας, μας οδήγησαν στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου style παιξίματος και ήχου, που το ονομάζουμε BalkanCon-Fusion. Πιο συγκεκριμένα, ως βασικό συστατικό χρησιμοποιούμε την βαλκανική μουσική από όπου και αντλούμε θέματα και ρυθμούς από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μίξη παράδοσης με τα δυτικά, μοντέρνα είδη μουσικής όπως Jazz, rock, funk Κ.λ.π. Τέλος η playlist απαρτίζεται, πέρα από τις δικές μας συνθέσεις, με ξεσηκωτικές διασκευές ευρέως γνωστών τραγουδιών καθώς και χορευτικά παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα από εμάς.
Μέλη συγκροτήματος:
Μάκης Ψαρράς (Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνή)
Ράφος Γκέντζης (Πλήκτρα, Ακορντεόν, Φωνή)
Γιώργος Ευγενιάδης (Τύμπανα)
Χρήστος Τούλης (Ηλεκτρικό Μπάσο)
Κώστας Παπαχρήστου (Τρομπόνι)
Πάκης Ανδρονίκου (Σαξόφωνο alto-tenoro)

Anima Nation
Είδος: Reggae / Afrobeat / Funk
Μέσα από tropical ήχους (reggae, ska, afrobeat, funk, cumbia, boogalloo, latin, calypso), προσμίξεις hip hop και soul οι Anima Nation δημιουργούν ένα θερμό, γεμάτο χαμόγελα και χορό live party σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση!
Η πορεία τους ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2007 στη Θεσσαλονίκη. Tο 2014 κυκλοφορούν τον πρώτου τους δίσκο Illusion και το Γενάρη του 2017 τον δεύτερο L.OV.E.! 
Με την μοναδική σκηνική παρουσία της, η μπάντα πραγματοποιεί συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της και κατακτώντας τις καρδιές του ακροατηρίου!
Μέλη συγκροτήματος:
Δημήτρης Μορφίδης (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά)
Γιάννης Σαββίδης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή)
Μάκης Καργατζής (ηλεκτρικό μπάσο)
Στέλιος Ζαφειρόπουλος (τύμπανα)
Θέμης Παπαμηνάς (πλήκτρα)
Μιχάλης Καρανίκος(Τρομπόνι)
Σοφία Μωυσιάδου (σαξόφωνο)
Μέγας Χρήστος(ηχοληψία)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τον Μαμουνα Τρολαρουμε τουσ Ελληνες ΝΤΠ και εδω?

Το Προφίλ μας