Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Περί αξιοπιστίας

Ο κος Καρυπίδης πιστός στην τακτική του, να προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, επιβεβαιώνει περίτρανα την αξιοπιστία του.
Μας παραθέτει ενέργειες που έγιναν αφού υπογράφηκε και ανακοινώθηκε η επιβολή νέων διοδίων.
Για το διάστημα από την 31η  Ιανουαρίου 2017 μέχρι 29η  Μαΐου 2017 ημέρα που γνωστοποιήθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση «τουμπεκί».
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του, το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα «να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, στον κάθετο άξονα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή» και επίσης, όπως έχουν καταγραφεί στην απόφαση:
«4. Να αναθέσει τη σύνταξη μελέτης κόστους - οφέλους, με την καθοδήγηση του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.
 5. Να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη, σε συνεργασία με τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα τους Δημάρχους των περιοχών που πλήττονται άμεσα, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με παράσταση στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για αποτροπή της παραπάνω εγκατάστασης».

Ας απαντήσει ο κ. Περιφερειάρχης για να γνωρίζουν οι Δυτικομακεδόνες:
·                     Ανατέθηκε η σύνταξη μελέτης κόστους - οφέλους, με την καθοδήγηση του ΤΕΕ
      Δυτικής Μακεδονίας, όπως ορίζει η σχετική 8/17 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;
·                     Συναντήθηκε, πότε και με ποιους αρμόδιους των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τι τους μετέφερε και τι του διαμήνυσαν;
·                     Κατέθεσε υπόμνημα για το θέμα των διοδίων σύμφωνο με την απόφαση 8/17 του Περιφερειακού Συμβουλίου; Που το κατέθεσε ή το απέστειλε και ποια η απάντηση των αρμόδιων; Αν απαντήθηκε.
Αυτά δεσμευτήκατε να πράξετε κ. Καρυπίδη από την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Και βέβαια επαναλαμβάνουμε:
·                     Αν είχατε ενημερωθεί για τη χωροθέτηση των νέων διοδίων και το αποκρύψατε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Δυτικομακεδόνες, είναι προφανέστατο ότι προτάσσετε το κυβερνητικό - κομματικό συμφέρον των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι της Περιφέρειας μας.
·                     Αν, κατά τις συναντήσεις που είχατε με τους αρμόδιους, δεν σας ενημέρωσαν για την πρόθεση τους, τότε σας ενέπαιξαν και εσάς και τους Δυτικομακεδόνες αλλά, ταυτόχρονα, και τον θεσμό της Περιφέρειας.
Και όλα αυτά με την υπόθεση ότι ενεργήσατε σύμφωνα με την εντολή και εξουσιοδότηση που σας εμπιστεύτηκε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν νέα διόδια.


Γιώργος  Κ. Δακής
Επικεφαλής του Συνδυασμού
Συμμαχία των Πολιτών για τη  Δυτική Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας