Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Το success story της χώρας: 30 νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό. Μόνο στους διαδρόμους κλιματισμός στο Μαμάτσειο. Μόνο στα ιατρεία και τα εργαστήρια κλιματισμός στο Κ.Υ. Σερβίων. Με ανεμιστήρες τα Κ.Υ. Σιάτιστας και Τσοτυλίου. 3 χρόνια χωρίς συντήρηση στο Ν. Γρεβενών

Από το thetoc.gr
Επισκέπτες, ασθενείς και γιατροί διαμαρτύρονται για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει
Οποιος έχει περάσει ακόμη και ως επισκέπτης από δημόσιο νοσοκομείο ξέρει. Εχει αγανακτήσει, έχει θυμώσει και απογοητευτεί.
Επισκέπτες, ασθενείς και γιατροί διαμαρτύρονται για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα θερμόμετρα και η ζέστη καθιστά δύσκολες τις συνθήκες σε πολλούς χώρους.
Ολοι υποφέρουν και η κατάσταση επιδεινώνεται με τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων όπως καταγγέλλεται για κλιματισμό να είανι ανύπαρκτος.
Οι ασθενείς υποφέρουν
Πόρτα θαλάμου ασθενών που γράφει ότι ο χώρος κλιματίζεται και μέσα στο θάλαμο υπάρχουν μόνο ανεμιστήρες, στο Νοσοκομείο Γεννηματάς Αθηνών, Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της
Αττικής, η κατάσταση είναι αφόρητη έξω από τα εργαστήρια και τον Αξονικό. Περιμένουν καρότσια ή φορεία με ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας πάνω από δύο ώρες, λουσμένοι στον ιδρώτα.
Στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Θεσσαλονίκης, 22 κλιματιστικά μηχανήματα είναι χαλασμένα. Δεν διαθέτουν κλιματισμό θάλαμοι Ασθενών με μεσογειακή αναιμία, στην πνευμονολογική κλινική και σε άλλες κλινικές.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν λειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός του ΤΕΠ και σήμερα προσπαθούν να φτιάξουν κάποια από τα παλιά air condition.
Στα Κέντρα Υγείας δεν λειτουργούν κλιματιστικά. Ηλικιωμένοι ασθενείς με Καρδιολογικά, Πνευμονολογικά προβλήματα με χαμηλό κορεσμό βράζουν και κινδυνεύει η ζωή τους.
Σε θαλάμους νοσηλείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων δεν υπάρχει κλιματισμός είτε γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα, είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Θάλαμοι νοσηλείας με καθηλωμένους Ασθενείς με 43ο κελσίου.

Τα παραπάνω δεν είναι αφηγήματα είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία όπως καταγγέλλονται από την ΠΟΕΔΗΝ
Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν διαθέτουν κλιματισμό.
Γ.Ν.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Στο ακτινολογικό εργαστήριο 3 θάλαμοι δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό.
Στο κτίριο 1 του 1ου ορόφου που βρίσκονται τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ο κεντρικός κλιματισμός είναι ανεπαρκής λόγω έλλειψης συντήρησης. Βράζουν οι Ασθενείς και το προσωπικό. Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο από 14.30 έως 8.00 αύριο.
Στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου (κορμός των εφημεριών της Αττικής) βράζει ο τόπος. Στους χώρους αναμονής των Ασθενών έξω από τον Αξονικό και τα εργαστήρια (βιοχημικό, ακτινολογικό) η κατάσταση είναι αφόρητη δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Ασθενείς σοβαρά επείγοντα περιστατικά περιμένουν πάνω σε φορεία και καρότσια πάνω από δύο ώρες να κάνουν εξετάσεις.
Πνευμονολογικά περιστατικά με χαμηλό κορεσμό που δεν μπορούν να αναπνεύσουν και βράζουν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους να κάνουν εξετάσεις. Κάποιοι ανεμιστήρες που υπάρχουν ανακυκλώνουν τον ζεστό αέρα. .
Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: Δεν λειτουργεί ο κλιματισμός σε όλα τα Ιατρεία του Νοσοκομείου που στεγάζονται στη νέα πτέρυγα.
Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης υπάρχουν 22 χαλασμένα κλιματιστικά παραμένουν έτσι, γιατί δεν γίνονται διαγωνισμοί! Βασικές ελλείψεις κλιματισμού υπάρχουν:
1. στην Κ/Δ κλινική (Θάλαμοι - ασθενών και εφημερείο )
2. Στο χώρο των Πλυντηρίων (όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 50 C)
3. Στο Παθολογοανατομικό τμήμα
4. Στα δωμάτια ασθενών στο χώρο μετάγγισης για τους ασθενείς με Μεσογειακή αναιμία.
5. Στην Ουρολογική κλινική
6. Στη Μονάδα Ύπνου
7. Στην Υπερβαρική Μονάδα Οξυγονοθεραπείας χωρίς air condition
Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Δεν λειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λόγω έλλειψης συντήρησης. Αύριο εφημερεύει το Νοσοκομείο. Σήμερα προσπαθούν να επισκευάσουν κάποια κλιματιστικά στα επείγοντα.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Καθόλου κλιματισμός στους θαλάμους ασθενών!!!
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ: Συνθήκες γαλέρας επικρατούν στα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν διαθέτουν κλιματισμό. Στο χώρο λειτουργούν το στεγνωτήριο και το σιδερωτήριο. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι άνω των 45ο κελσίου.
Κλίβανος – Αποστείρωση χωρίς κλιματισμό. Όταν λειτουργεί ο κλίβανος οι εργαζόμενοι είναι σαν να βρίσκονται στην έρημο Σαχάρα.
Γ.Ν.ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Προβληματική λειτουργία στα χειρουργεία.Στη Διοικητική Υπηρεσία μόνο ανεμιστήρες.
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: Η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου μόνο στους διαδρόμους έχει κλιματισμό. Στους θαλάμους Νοσηλείας ανεμιστήρες.
Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Η Παθολογική κλινική δεν έχει κλιματισμό!!!
Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δεν αποδίδει ο κλιματισμός. Δεν έγινε συντήρηση εδώ και τρία χρόνια.
Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Θεσπρωτικού – Κανελάκι – Φιλιππιάδος – Πάργας (τουριστικός προορισμός): Βράζουν από τη ζέστη. Υποφέρουν οι Ασθενείς και το προσωπικό. Τα ελάχιστα κλιματιστικά μουσειακού τύπου που διαθέτουν είναι παμπάλαια χωρίς απόδοση. Δεν επισκευάζονται γιατί δεν υπάρχουν πια ανταλλακτικά στην αγορά. Διαμαρτύρονται οι Ασθενείς και το προσωπικό. Λιποθυμίες ηλικιωμένων Ασθενών.
Κ.Υ. ΒΑΡΔΑΣ: Καθόλου κλιματισμός στο χώρο υποδοχής και αναμονής, ούτε στους θαλάμους. Υπάρχει μόνο στο δωμάτιο ανάπαυσης γιατρών
Κ.Υ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: Καθόλου κλιματισμός στο χώρα υποδοχής και αναμονής. Χαλασμένα στους θαλάμους
Θ.Χ.Π. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στους θαλάμους των περιθαλπομένων παιδιών.
Κ.Υ. ΣΑΠΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ: Τα περισσότερα κλιματιστικά είναι εκτός λειτουργίας.
Θ.Χ.Π. ΔΡΑΜΑΣ: Εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά στο χώρο περίθαλψης ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων.
Κ.Υ. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΒΟΥΤΣΑΡΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΣΕΡΒΙΩΝ: Έχει κλιματισμό στα ιατρεία και εργαστήρια.
Κ.Υ. ΣΙΑΤΙΣΤΑ – Κ.Υ. ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ: Έχουν ανεμιστήρες.
Κ.Υ. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: Κλιματισμό έχει στα εργαστήρια και στα ιατρεία, στους υπόλοιπους χώρους έχει ανεμιστήρες.
Με καύσωνα 43ο κελσίου Νοσοκομεία δεν έχουν κλιματιστικά.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δεν διαθέτουν κλιματισμό πάνω από 30 θάλαμοι νοσηλείας λόγω βλάβης των κλιματιστικών και έλλειψη ψυκτικών να τα επισκευάσουν.
ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Πάνω από 30 θάλαμοι Νοσηλείας δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Τώρα έγινε προσπάθεια παραγγελίας αλλά η τοποθέτηση θα γίνει μετά το καλοκαίρι.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολλά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης συντήρησης. Σε χώρους Νοσηλείας εντός του Νοσοκομείου και τις εξωνοσοκομειακής δομές. Τώρα γίνεται προσπάθεια επισκευής.
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ελλιπέστατος κλιματισμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στους χώρους αναμονής Ασθενών και τα ιατρεία. Είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν αποδίδει λόγω κατασκευαστικών λαθών και υπερανάπτυξης του Νοσοκομείου Ασθενείς έκτακτα περιστατικά ταλαιπωρούνται περιμένοντας 8 ώρες στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη. Οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα. Ζητάνε εάν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα να μην εφημερεύσει το Νοσοκομείο την ερχόμενη Παρασκευή. Ακόμη και η ΜΕΘ δεν έχει επαρκή κλιματισμό.  Επίσης κλιματισμό δεν διαθέτουν τα πλυντήρια και άλλοι χώροι εργασίας των υπαλλήλων.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χάλασε το ψυγείο του νεκροθαλάμου. Δεν υπάρχουν χρήματα να αλλάξει το μοτέρ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ:  Το κεντρικό σύστημα κλιματισμού δεν αποδίδει στο κτίριο επειδή η ισχύς δεν μπορεί να καλύψει την ανάπτυξη 140 κλινών και των Διοικητικών υπηρεσιών. Είναι άρτια συντηρημένο και δρομολογήθηκε η αγορά νέου συμπληρωματικού μηχανήματος για την οριστική λύση του θέματος. Ειδικά σε δύο κλινικές υπάρχει πρόβλημα όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν υψηλά επίπεδα 39ο – 40ο βαθμούς κελσίου.

 Και ανεμιστήρες!!!
Αλλα νοσοκομεία με προβλήματα στον κλιματισμό:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Χαλασμένος ο κλιματισμός στην Παθολογική κλινική. Εκεί οργανώνουμε το καραβάνι την Τετάρτη 28/6/2017
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Στο κτίριο Ν4 υπολειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός. Δεν αποδίδει. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, δύο Παθολογικές κλινικές και μία Πνευμονολογική κλινική.
ΠΓΝΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπάρχει κλιματισμός στις διοικητικές υπηρεσίες . Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές..
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Βράζουν οι ασθενείς. Δεν υπάρχουν ούτε ανεμιστήρες.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχουν κλιματιστικά αλλά όχι σε όλους του θαλάμους. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν υπάρχει συντήρηση των υπαρχόντων
ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Είναι ασυντήρητα, χαλασμένα. Τρέχουν νερά και τα μαζεύει με πανιά ή σφουγγαρίστρες το προσωπικό.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Όλο το Νοσοκομείο δεν διαθέτει κλιματισμό. Χάλασε ο κεντρικός κλιματισμός. Περιμένουν ανταλλακτικά. Γιατί δεν συντηρήθηκε το χειμώνα; Κρίμα για τους ασθενείς. Ψάχνουν να βρουν ανεμιστήρες για τους θαλάμους.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Ο χώρος αναμονής των Ασθενών στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία δεν έχει κλιματισμό. Βράζουν οι Ασθενείς.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν γίνεται συντήρηση στα ήδη υπάρχοντα κλιματιστικά του Νοσοκομείου μας εδώ και μια 5ετία περίπου, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται σχεδόν απαγορευτική η αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου και μη αποδοτικού κλιματιστικού με καινούριο. Αιτία η μη ύπαρξη ικανοποιητικού ποσού στους ανάλογους κωδικούς για δαπάνες συντηρήσεων και τεχνικών βελτιώσεων (Απόφαση Σωματείου).
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: Τα κλιματιστικά είναι ασυντήρητα. Εξαιτίας αυτού σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας, χώρους επισκεπτηρίου και προσωπικού χαλασμένα. Βράζουν οι ασθενείς.
Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα. Δεν υπάρχει σεντς για συντήρηση. Μεγάλη η γκρίνια των ασθενών και συνοδών.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα νοσοκομεία αυτά δηλαδή είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια κλιματισμό και η σημερινή κυβέρνηση τον κατήργησε ; Αυτές οι ελλέιψεις ειναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης ; Τέτοια ξεφτίλα αντιπολίτευση δεν κάνουν ούτε τα κόματα και την κάνουν κάτι δήθεν ακομάτιστα συνδικαλιστικά κοματόσκυλα. Η κουτάλα τέλος πάρτε το χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα Χρόνια ΠΑΣΟΚΝΔ πήγαν το χρέος στο θεό και δεν είχαν βάλει ούτε κλιματιστικά στα νοσοκομέια.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε όταν μιλάς για ΝΔ σε παρακαλώ να βγάζεις από το κάδρο την περίοδο Καραμανλή… έτσι για να μην παρεξηγηθούμε …
Κατά τα άλλα μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις ΑΝΟΗΣΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα νοσοκομεία ήταν χάλια τα προηγούμενα χρονια και παραμένουν χάλια και τωρα. Ουδεμία βελτίωση. Μάλλον χειροτέρευση. Καμία ανοχή και δικαιολογία των κακών αποτελεσμάτων της σημερινής κυβέρνησης στη βάση των κακών αποτελεσμάτων των προηγούμενων. Στο κάτω κάτω οι κυβερνήσεις που κυβερνούν τώρα κρίνονται. Ούτε οι αντιπολιτεύσεις ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ποσο μάλλον για να δικαιολογήσουμε την ανικανότητα της παρούσας.

Ανώνυμος είπε...

Από το άρθρο προκύπτει ότι τα πιο πολλά προβλήματα προέκυψαν από την μη συντήρηση των κλιματιστικών. Και η ευθύνη για την συντήρηση βαρύνει αυτόν που έχει την διαχείριση. Δηλαδή την σημερινή κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ειναι το μόνο σίγουρο. Αυτός που κυβερνάει εχει την ευθύνη για όλα. Η δικαιολογία "φταίνε οι προηγούμενοι" ειναι τουλάχιστον γελεία. Για αυτό σε ψηφίσαμε, για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα των προηγούμενων. Εάν δεν μπορείς και εσυ, σπιτι σου.

Το Προφίλ μας