Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ο καναλάρχης - Περιφερειάρχης και τα "μικρόφωνα" της αντιπολίτευσης

Του Σπύρου Κουταβά
Ο περιφερειάρχης  Θ. Καρυπίδης εμφανώς "στριμωγμένος" και στην γωνία από τις δυσμενείς πολιτικές  εξελίξεις σε ότι αφορά την ΔΕΗ και από το σφυροκόπημα που δέχεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης για τις υποσχέσεις που έδινε στο παρελθόν και σήμερα
τις έχει ξεχάσει, προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση προσπαθώντας να ξεδιπλώσει το αφήγημα των ΜΜΕ που τον πολεμούν και που έχουν γίνει "μικρόφωνα της αντιπολίτευσης και με ψευδείς ειδήσεις" υποστηρίζοντας το ρόλο της. Μίλησε μάλιστα και για ΜΜΕ που "κατέχει η αντιπολίτευση". (κλικ εδω βιντεο). Ο καναλάρχης ιδιοκτήτης του flash tv – περιφερειάρχης, τις ενοχλητικές δημοσιογραφικές φωνές που αναδεικνύουν τα ψέματά του παρελθόντος και τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησή του, τις χρεώνει με βρώμικο και ύποπτο τρόπο στα μικρόφωνα της  αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενος ότι ορισμένα «μικρόφωνα» που κατέχει η αντιπολίτευση λένε ψευδείς ειδήσεις. Ποιές είναι οι ψευδείς ειδήσεις και ποιά είναι τα "μικρόφωνα" Θοδωρε;
Ποιος τα λέει αυτά;

Ο καναλάρχης - περιφερειάρχης που στο κανάλι του έχει εξαφανίσει  κάθε είδους πολιτικό αντίλογο για την κυβέρνηση  και τις μέρες της διοίκηση του στην περιφέρεια και με ευλάβεια εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα του μόνο οι στενοί πολιτικοί του φίλοι για να πλέξουν το εγκώμιό του η κάποιοι ουδέτεροι για να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση.
Ο καναλάρχης - περιφερειάρχης δεν θέλει τις ενοχλητικές φωνές των ελαχίστων ΜΜΕ που έχουν απομείνει στην περιφέρεια  και που υπενθυμίζουν τις αποτυχημένες επιλογές της διακυβέρνησης του.
Ο καναλάρχης- περιφερειάρχης στρiμωγμένος πολιτικά, αποκαλύπτει μια επικίνδυνη νοοτροπία, ότι δεν ανέχεται την κριτική, ακόμα και την κακόπιστη, και που δεν ανέχεται να υπάρχει άλλη φωνή εκτός από τη φωνή του καναλιού του και όσων άλλων ΜΜΕ έσπευσαν έγκαιρα να ευθυγραμμιστούν μαζί του η να μην ενοχλούν. Ο  περιφερειάρχης – καναλάρχης έχει μαζί του περισσότερα ΜΜΕ από’όσα από όσα είχε στο πλευρό του ο ισχυρός Ανδρέας Λεούδης.
Από τις απαρχές της δημοσιογραφίας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπάρχουν φιλοκυβερνητικά και μη κυβερνητικά ΜΜΕ. Έτσι ήταν και έτσι θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον σε όλο τον κόσμο. Μια μικρογραφία είναι και η δυτική Μακεδονία με κέντρο εξουσίας την περιφερειακή αρχή. Καθήκον της δημοσιογραφίας είναι να αμφισβητεί τα έργα και τις ημέρες τις εξουσίας, να την ελέγχει σε κάθε στιγμή σε κάθε της βήμα, οι ασκούντες εξουσία να νοιώθουν την "ανάσα" της ερευνητικής δημοσιογραφίας δίπλα τους.   
Η απόστροφος του Καρυπίδη στο Περιφερειακό συμβούλιο, αποκαλύπτει την αυταρχική εμμονή του να τον "λιβανίζουν" η έστω να μην ενοχλούν την διοίκηση του ακόμα και αυτά τα ελάχιστα ΜΜΕ που σηκώνουν το  βάρος της κριτικής των πεπραγμένων του.
Αποκαλύπτει βέβαια και μια άλλη παράμετρο, ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης εκτός από την αντιπολίτευση,  αμφισβητείται εντόνως στο εσωτερικό του από τους ιδίους τους συμβούλους του ενώ με πολλούς ακόμη και αντιπεριφερειάρχες  οι σχέσεις του είναι αυστηρά τυπικές έως κακές.  
Ζούμε σε μια μικρή περιοχή που όλοι γνωριζόμαστε και πολύ περισσότερο γνωριζόμαστε καλά οι άνθρωποι του τύπου, δημοσιογράφοι και ιδιοκτητες ΜΜΕ. Ο καναλάρχης -περιφερειάρχης στο όνομα του πολιτικού αφηγήματος για τον ίδιο, ας μην το ξεχνά
vetonews.gr
koutavas@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας