Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει: «Απάτη το EUROPEAN BUSINESS NUMBER»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του για την «Απάτη» που προωθείται εις βάρος επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών με την αποστολή   μέσω ταχυδρομείου μιας επιστολής από μια εταιρεία με την επωνυμία EUROPEAN BUSINESS NUMBER, η οποία όπως ισχυρίζεται εδρεύει στο Αμβούργο, αν και η επιστολή  έχει αποσταλεί  σε  πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής μας από την Αυστρία.
 Η επιστολή είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και καλογραμμένη (στα αγγλικά) και ζητά από τον παραλήπτη να επιβεβαιώσει κάποια στοιχεία του, δεδομένου ότι ήδη αναγράφει τη διεύθυνση και τηλέφωνο του. Συγκεκριμένα ζητεί από τους επιχειρηματίες στους οποίους απευθύνεται   να δώσουν  το ΑΦΜ τους μέσω μιας έντυπης φόρμας την οποία ζητούν να σφραγίσουν και να υπογράψουν οι αποδέκτες της και κατόπιν να επιστρέψουν στον αποστολέα,  θέτοντας μάλιστα χρονική προθεσμία επιστροφής της.  
Η επιστολή είναι τόσο επίσημη και καλογραμμένη, που άνετα κάποιος μπορεί να μη δώσει την πρέπουσα σημασία και να στείλει πίσω τη φόρμα.
Στην πραγματικότητα η φόρμα είναι καλυμμένο συμβόλαιο για διαφήμιση, με κόστος 771,00 € ανά έτος και ελάχιστη χρονική διάρκεια 3 έτη!
Το Επιμελητήριο Κοζάνης, επειδή ήδη έχει γίνει αποδέκτης ερωτημάτων των μελών του για το εάν  θα πρέπει η επιστολή που έλαβαν από τον αποστολέα «EUROPEAN BUSINESS NUMBER» να απαντηθεί, εφιστά την προσοχή των μελών του στην απάτη που  αυτή υποκρύπτει. Αν κάποιος έκανε το λάθος και έχει στείλει στοιχεία, πρέπει να τερματίσει τη συμφωνία ως απάτη.



ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας