Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πρόβλημα με το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, στα χωριά της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων

Εδώ και μήνες -«από το χειμώνα» λένε οι κάτοικοι-, η μια δέσμη καναλιών ψηφιακού σήματος (Mega, Star, ΣΚΑΪ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) έχει πρόβλημα, με το «πάγωμα» του ήχου ή της εικόνας, ή την εξαφάνιση του σήματος, κατάσταση που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στον αντίστοιχο αναμεταδότη που είναι εγκατεστημένος στον Αηλιά του Μικροβάλτου και επηρεάζει τη λήψη ψηφιακής εικόνας σε όλα τα χωριά των Καμβουνίων, καθώς επίσης και το Λιβαδερό, το Μεταξά και το Τριγωνικό.
Το θέμα τέθηκε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Μικρόβαλτο στις 8 Μαΐου 2017, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση από τη δημοτική αντιπροσωπεία (αντιδήμαρχο Ε. Δισερή), ότι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα (αντικατάσταση μηχανήματος) μετά την επιστροφή του συνεργαζόμενου τεχνικού του δήμου, που εκείνο το διάστημα απουσίαζε. Μέχρι τώρα πάντως, 20 μέρες μετά, δεν έχει γίνει τίποτε.
Ένα πρόσθετο πρόβλημα είναι η έλλειψη ψηφιακού σήματος για τα κρατικά κανάλια, λόγω μη εγκατάστασης αντίστοιχου αναμεταδότη (δεν περιλαμβάνονταν στον αρχικό εξοπλισμό), με τους κατοίκους να αρκούνται, είτε σε αναλογικό σήμα, είτε από αντανάκλαση, και ασφαλώς καθόλου ικανοποιητικό στους περισσότερους δημότες (οι οποίοι βεβαίως καλούνται να πληρώσουν το αντίστοιχο τέλος ΕΡΤ!). Σύμφωνα με τις τότε διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, ο πρόσθετος εξοπλισμός για τα κρατικά κανάλια, έπρεπε να είχε εγκατασταθεί από τον Οκτώβριο του 2016.
mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας