Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στην Κοζάνη

Σας καλωσορίζουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στην Κοζάνη που φέτος θα είναι η πρώτη χρόνια εκδηλώσεων! Δηλώστε συμμετοχή στη μελωδικότερη μέρα του χρόνου και γίνετε και εσείς μέρος της Γιορτής! Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους για τη συμμετοχή τους στην ημέρα της Μουσικής στην Κοζάνη απευθύνουν οι διοργανωτές.

Ωδεία, Μουσικές Σχολές, Σχολές Χορού, Χορωδίες,Εργαστήρια Τέχνης, Φιλαρμονικές, Συγκροτήματα,Τραγουδιστές, Dj, Μουσικοί, Χορευτές, Πολιτιστικοί Σύλλογοι,Φωτογράφοι, Σχολεία, Μαγαζιά, Παραγωγοί, Εθελοντές,Δημοσιογράφοι, Χορηγοί και άλλοι φορείς είναι όλοι καλεσμένοι! Η αποστολή προτάσεων και η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνεται στο parasolicoop@gmail.com ή μπείτε στην σελίδα fb: parasoli creative cooperativa ή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι 04 Ιουνίου.
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα προκειμένου να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στην Κοζάνη (21-22 Ιουνίου 2017) είτε ως καλλιτέχνης (μουσικός, μουσικό σχήμα, χορός, κλπ.) είτε ως εθελοντής είτε ως χορηγός. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 04 Ιουνίου 2017.

Αίτηση συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στην Κοζάνη

Μέρα ευρωπαϊκής μουσικής.

Το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Η Γιορτή της Μουσικής γίνεται γρήγορα εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται εκτός Γαλλικών συνόρων με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, η Αθήνα ως πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν επίσης η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή.
Σήμερα, με έναυσμα την ΕΓΜ πραγματοποιούνται χιλιάδες συναυλίες με πλέον 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά., σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται ταυτόχρονα και είναι πάντα δωρεάν για το κοινό.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος
Η ΕΓΜ Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση,είναι πάντα ελεύθερη.

Διοργάνωση Parasoli creative cooperativa ( ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)

Η ομάδα έχει στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, βιωματικών εργαστηρίων, φεστιβάλ και συνεδρίων καθώς και στη δημιουργία δικτύου μεταξύ των διάφορων οργανισμών εντός και εκτός Ελλάδας.
facebook: parasoli creative cooperativa

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στη Κοζάνη μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 6937793538 (Λένα) & 6975528433 (Ευτυχία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας