Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εισαγγελέας στο Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας

της Ρόης Βασβατέκη από το e-ptolemeos.gr
Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών έχουν μπει τα οικονομικά και ο τρόπος λειτουργίας του κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, μετά από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Κοζάνης.
Το θέμα, που αποκαλύπτει σήμερα το «e-ptolemeos.gr», έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, καθώς ήδη άρχισαν και καλούνται για να εξεταστούν- να δώσουν ένορκες καταθέσεις- τα μέλη της διοίκησης του σωματείου «Δελφίνια» στο οποίο έχει παραχωρηθεί ήδη από προηγούμενες δημοτικές αρχές η λειτουργία, η είσπραξη των εσόδων και η διαχείριση των
οικονομικών του κολυμβητηρίου, τα μέλη της διοίκησης της ΚΕΔΕ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας) στην οποία ανήκει τυπικά το δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας καθώς πρόκειται για μια δημοτική υποδομή, καθώς επίσης και οι  εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο.
Η εισαγγελική παρέμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», έγινε ύστερα από ανώνυμη(;) καταγγελία για τα οικονομικά του κολυμβητηρίου στον εισαγγελέα Κοζάνης, με αποτέλεσμα να διερευνάται κατά το στάδιο της προανάκρισης οτιδήποτε αφορά τα οικονομικά του: έσοδα, έξοδα, ποιος πληρώνει που και ποιον, ο τρόπος διενέργειας κολυμβητικών αγώνων, οι συμβάσεις και ο τρόπος αμοιβής και ασφάλισης του προσωπικού κι εάν πληρώνεται τακτικά το προσωπικό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η είδηση δεν ξάφνιασε μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ακόμα και τον δήμαρχο Εορδαίας. Καθώς, ερωτηθείς από το «e-ptolemeos.gr» ο Σάββας Ζαμανίδης, δήλωσε ότι περιμένει και ο ίδιος να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει. «Εμείς δώσαμε το κολυμβητήριο στην ομάδα για να εισπράττει από τo κοινό ώστε να μπορεί να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου. Δεν γνωρίζω ούτε ποιος έκανε καταγγελία ούτε το ακριβές αντικείμενο της εισαγγελικής διερεύνησης.  Ζήτησα να ενημερωθώ γιατί δεν είχα τελευταία ενημέρωση από την ομάδα».
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η προκαταρκτική εξέταση και, σε περίπτωση που προκύψει ότι υπάρχει όντως θέμα, να παραπεμφθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια και για να μην μένουν σκιές για ατασθαλίες εάν δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας