Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Καστοριά: Προφυλακιστέος ο 27χρονος για την παιδική πορνογραφία

Το δρόμο για τις φυλακές του Φελλίου Γρεβενών πήρε ο 27χρονος από την Καστοριά, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης και κατασχέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, μετά την απολογία του σήμερα (26/5/2017) το μεσημέρι στον ανακριτή.
Εις βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος την Τετάρτη, όταν είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Καστοριάς, όπου είχε ζητήσει και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Ο εντοπισμός του έγινε από τη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμήμα Ασφάλειας Καστοριάς, μετά και από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α.
Παρουσία δικαστικών λειτουργών, έγιναν ταυτόχρονες έρευνες σε Καστοριά και Αττική σε δύο άτομα στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επτά σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.
Από την επιτόπια έρευνα  εξακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων, ενώ στη κατοχή του 27χρονου στην Καστοριά, που συνελήφθη βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Στην περίπτωση της Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας