Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Χαιρετισμός του Πάρι Κουκουλόπουλου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS Περιφέρεια D-25

Η δράση της Ελληνοαμερικάνικης αδελφότητας ΑΧΕΠΑ στα 95 χρόνια της ιστορίας της υπήρξε ξεχωριστή.
Η αναγνώριση της ως της κορυφαίας ίσως οργάνωσης μεταναστών στις ΗΠΑ από την Αμερικάνικη Πολιτεία είναι η καλύτερη απόδειξη.
Στην πολυεπίπεδη προσφορά των ΑΧΕΠΑΝ’Σ στην πατρίδα μας και στην υπόθεση του Ελληνισμού γενικότερα, εντυπωσιάζει το εύστοχο των πρωτοβουλιών. Ήταν πάντα εκεί που υπήρχε πραγματική ανάγκη.
Δίπλα στους σεισμοπαθείς όταν έπρεπε, στους ανάπηρους και τα ορφανά μετά την κατοχή και τον εμφύλιο, στη νοσοκομειακή υποδομή αργότερα και αρωγοί στην κοινωνική δράση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σήμερα.
Με αυτό το δεδομένο και απευθυνόμενος σε ανθρώπους που ξέρουν να ιεραρχούν προτεραιότητες και ανάγκες θεωρώ χρήσιμο να σας εκθέσω πολύ  σύντομα τη δική μας ματιά.
1.      Το κεντρικό ζητούμενο για την πατρίδα μας σήμερα είναι η ανάπτυξη. Προκειμένου να επιστρέψουμε στα επίπεδα ευημερίας του 2007, πριν δηλαδή το ξεκίνημα της μεγάλης ύφεσης, απαιτούνται επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ.
2.      Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μεσομακροπρόθεσμα είναι το τεράστιο πλήγμα στο ανθρώπινο δυναμικό. Η πιο μορφωμένη γενιά μεταναστεύει τα τελευταία χρόνια με αμείωτους ρυθμούς. Το φαινόμενο του brain drain πρέπει να αντιστραφεί σε brain gain, δηλαδή η φυγή να γίνει επιστροφή.
3.      Πριν από ένα χρόνο υπήρξε αλλαγή του εκλογικού νόμου και δυστυχώς η ψήφος των αποδήμων έμεινε έξω από τις ρυθμίσεις που εξυπηρέτησαν άλλες σκοπιμότητες. Είναι περιττό να τονίσω τι σημαίνει αυτή η παράλειψη για μια χώρα σαν την Ελλάδα και του δεσμούς της με τον απόδημο Ελληνισμό.
Σε αυτά τα τρία πεδία που αναφέρθηκα η εμπειρία σας είναι πολύτιμη και πιστεύω ότι αξίζει να συνεργαστούμε.
Με αυτές τις σκέψεις σας μεταφέρω το χαιρετισμό της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και σας καλωσορίζω στην πατρίδα μου.
Εύχομαι καλή διαμονή και καλή δύναμη στο νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που σε λίγο θα εκλέξετε.             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας