Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Aπαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για δεύτερη φορά από το Συμβούλιο Εφετών

Της Ιωάννας Μάνδρου
Την απαλλαγή, για δεύτερη φορά, του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου  από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση των καταγγελιών περί διογκώσεως του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη της χώρα μας στα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).
Το Συμβούλιο των Εφετών  εξέτασε την υπόθεση Γεωργίου για δεύτερη φορά μετά την άσκηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο, που είχε ζητήσει την επανεξέτασή της, αντιδρώντας δικαστικά  σε προηγούμενη απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από ανάλογο δικαστικό σχηματισμό, που είχε – και αυτός- κρίνει ότι δεν υπήρξε διόγκωση του ελλείμματος το 2009 με ευθύνη του κ. Γεωργίου.
Σχόλιο ai-vreS: tweet κινήματος: Αθώος ξανά ο Γεωργίου. Άρα μέτρησε σωστά το έλλειμμα του 2009. Μήπως επιτέλους να διερευνηθεί ποιοι δεν το μέτρησαν και είπαν ψέματα;
Η αναίρεση που έφερε την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο έγινε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το 2016, ενώ η πρώτη απόφαση για απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου είχε γίνει από το Συμβούλιο Εφετών το 2015.
Με το τωρινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με αριθμό 969 του 2017, κρίθηκε και πάλι, ότι δεν συγκροτείται η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και δύο ακόμα μελών της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής, επί εποχής Γεωργίου, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών Ιωάννη Κούτρα, ο οποίος είχε προτείνει την απαλλαγή όλων για την επίμαχη υπόθεση.
Η υπόθεση περί διογκώσεως του ελλείμματος του 2009 είχε φθάσει στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεργαντά, που υποστήριζε ότι υπήρξαν «παρεμβάσεις», ώστε το έλλειμμα να εμφανιστεί υψηλότερο για να μπεί η χώρα στα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η χθεσινή απόφαση απαλλαγής του Ανδρέα Γεωργίου ελήφθη κατά πλειοψηφία με την εφέτη Χριστίνα Ρωμέση να εγγράφει μειοψηφία περί της παραπομπής του στο εδώλιο.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος καθώς η σχετική δικαστική διαδικασία είναι σε εκκρεμότητα καθώς αναμένεται η εκδίκαση της.
kathimerini.gr 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεθόδευση και η πορεία προς την παραπομπή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, είναι αντίστοιχη της αντιμετώπισης όλων όσων είπαν την αλήθεια το 2009. Όσων δημιούργησαν θεσμούς Διαφάνειας και χρηστής Διοίκησης. Συκοφαντήθηκαν, λοιδορήθηκαν, τιμωρήθηκαν πολιτικά. Για να καλυφθούν όσοι και όσα μας έφθασαν στην κατάσταση σήψης που βιώνουμε. Για να ανοίξουν το νέο κύκλο φαυλότητας που ζούμε. Η απαλλαγή Γεωργίου για δεύτερη φορά, πρέπει να λειτουργήσει με την ίδια αντιστοίχιση, για να βγει η χώρα επί τέλους από το τέλμα.
Γ. Πεταλωτής

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε παιδι μου! Αλλος ενας αθωος! Ολοι αθωοι βρε!

Το Προφίλ μας