Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η Απειλή ​της Άρτεμης Μουστακλίδου Παρασκευή 26 Μαϊου ώρα 21:00, στα Σέρβια, στο Πολιτιστικό Κέντρο

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει τη βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού —Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς— παράδοξη κωμωδία
Η Απειλή της Άρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη.

Ένα ζευγάρι μικροαστών ζει σ’ ένα ασφυκτικό διαμέρισμα βλέποντας ασταμάτητα τηλεόραση και κρυφακούγοντας τους γείτονες. Όταν διαπιστώσουν ότι οι νέοι τους γείτονες είναι αλλοδαποί μετανάστες, γίνονται έξαλλοι. Αρχίζουν να οπλοφορούν και να σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωσή τους. Η απειλή είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε γελοίους και θλιβερούς υπερασπιστές ενός ανύπαρκτου οχυρού. Όταν, ωστόσο, οι θλιβεροί άνθρωποι οπλοφορούν, γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι. Ο άντρας θέτει το ερώτημα: «Το ξέρεις πώς αν φάω έναν απ’ αυτούς τους νόμιμους, τρώω όσα χρόνια θα έτρωγα αν σκότωνα εσένα;». Ένα κείμενο που στηλιτεύει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ένα έργο για τον παράλογο κόσμο μας.

Στην παράσταση το διαμέρισμα της Απειλής τοποθετείται στο κέντρο μιας δυσ-τοπίας: ένα καθιστικό, περικυκλωμένο από μια αφιλόξενη παραλία. Όμως, το ναυάγιο συμβαίνει μέσα στο διαμέρισμα. «Το κωμικό εναλλάσσεται με την υπερβολή του ωμού ρεαλισμού κοιτάζοντας με το μικροσκόπιο τον φασισμό που μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα ζευγάρι παντόφλες ή σ’ενα πακέτο  γαριδάκια» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λεοντάρης.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγώ, ο ξένος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης που έχει ως στόχο να αναδείξει θέματα διαφορετικότητας, σημαντικά κείμενα πάνω στην ιδέα του «Άλλου», να συντονιστεί με φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής.

Ταυτότητα παράστασης
Η Απειλή της Άρτεμης Μουστακλίδου
Σκηνοθεσια–ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-κοστούμια: Άση Δημητρουλοπούλου
Φωτισμοί: Άγγελος Γουναράς

Παίζουν:
Αιμιλία Βάλβη, Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Παρασκευή 26 Μαϊου, στα Σέρβια, στο Πολιτιστικό Κέντρο

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό ανέργων, πολυτέκνων, α.μ.ε.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας