Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Λαϊκής Συσπείρωση Eορδαίας: Πρόταση ψηφίσματος για το έκτακτο προσωπικό των δήμων

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 Δημοτικά Συμβούλια είχαν και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική τους.
Απαιτήθηκε από τότε η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους Δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων, απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες καθαριότητας, και όχι μόνο, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Να μην διανοηθεί να αφήσει τους Δήμους και τις υπηρεσίες Καθαριότητας κατατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.
Καλούμε επίσης την κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, να μην διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!
Με βάση και τα παραπάνω γεγονότα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων, κυβέρνησης – κεφαλαίου, δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, θα βάλουν τέρμα στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους και τη λειτουργία των Δήμων.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση :
Χόλμπα Αντωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας