Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωκράτης Μπρουσιόβας για την αύξηση τελών στο δήμο Σερβίων Βελβεντού

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Μαΐου, προτάθηκαν στο σώμα από την οικονομική υπηρεσία του δήμου, μιας και δεν υπήρξε εισηγητής από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αυξήσεις των δημοτικών τελών. Κάθε δημότης δηλαδή, θα πρέπει να πληρώνει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ανταποδοτικό τέλος προς τον δήμο 1.6€ ανά τετραγωνικό, αύξηση που για μερικά δημοτικά διαμερίσματα φτάνει στο 357% Ο λόγος αυτής της πρότασης είναι οι υπέρογκες οφειλές του δήμου προς την ΔΕΗ αλλά και την ΔΙΑΔΥΜΑ. Υπόψιν ότι το χρέος προς την ΔΕΗ αυξήθηκε από το 2015, όταν και ανέλαβε η νυν δημοτική αρχή από 475.000€ σε 1.136.000€ σήμερα και προς την ΔΙΑΔΥΜΑ για την ίδια περίοδο από 284.000€ σε 1.050.000€.

Γιατί συνέβη όμως αυτό; Διότι η δημοτική αρχή στην θητεία της έως τώρα, έχει αναλωθεί μόνο σε ενδοπαραταξιακές διαμάχες και επικοινωνιακές κοστοβόρες φιέστες, με συνέπεια εκτός του ανύπαρκτου παραγόμενου έργου, την αδυναμία βεβαίωσης και είσπραξης των οφειλών προς αυτή, Μετά από τρία χρόνια στην διοίκηση του δήμου η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει να στείλει τους λογαριασμούς ύδρευσης στους κατοίκους του δήμου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ούτε όμως φρόντισε να εισπράξει τις διάφορες υποχρεώσεις από οργανισμούς και ιδιώτες. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα μια τεράστια υστέρηση εσόδων, στο βαθμό του 96% και κατά συνέπεια την κατάρτιση ενός προβληματικού προυπολογισμού, ο οποίος πρέπει να βασίζεται στα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς. Η αντιπολίτευση προειδοποίησε έγκαιρα και επίμονα, προτείνοντας διάφορες λύσεις, όπως για παράδειγμα την ένταξη στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου εσωτερικών, όμως ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική υπήρξε αδιάφορος στο να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα. Οι διοικητικές αποφάσεις του δημάρχου μας οδηγούν στην απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης για διάφορα δημοτικά κτίρια, ενώ η ΔΙΑΔΥΜΑ αρνείται πλέον να διαχειριστεί απορρίμματα στον δήμο μας. Ποια είναι η λύση που προτείνει η δημοτική αρχή μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις; Όχι η εντατική προσπάθεια είσπραξης των δημοτικών τελών στις ήδη υπάρχουσες χαμηλότερες τιμές, όχι η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομίας όπου είναι δυνατό, ούτε η ένταξη έστω και την ύστατη στιγμή στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η λύση που προτείνει η δημοτική αρχή, είναι η κατακόρυφη αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προς τον δήμο. Δηλαδή η μετάθεση των ευθυνών και των συνεπειών της ανικανότητας της δημοτικής αρχής στους ήδη επιβαρυμένους οικονομικά πολίτες του δήμου, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους.
Προσωπικά ως μέλος του ΔΣ του δήμου Σερβίων Βελβεντού, στο επόμενο έκτακτο συμβούλιο με αυτό το θέμα, δεν πρόκειται να συναινέσω σε καμία αύξηση των τελών. Γιατί δεν πρόκειται να δώσω άλλοθι στα λάθη της δημοτικής αρχής και ούτε πρόκειται να γίνω συνένοχος στην ανικανότητα τους, γιατί ένα ανταποδοτικό τέλος πρέπει ακριβώς να έχει ανταπόδοση προς του πολίτες και αυτήν η αύξηση δεν προορίζεται για την βελτίωση της καθημερινότητας κανενός, γιατί η δημοτική αρχή θα μπορούσε ως όφειλε να βρει άλλες λύσεις. κυρίως όμως γιατί δεν πιστεύω ότι ο πολίτης πρέπει να πληρώνει τις ευθύνες των πολιτικών προισταμένων. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και οι συνέπειες πρέπει να αποδωθούν εκεί που πρέπει.
Τέλος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο λέχθηκε από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και καταγράφηκε, ότι ο δήμαρχος χρωστάει στον δήμο το ποσό των 30.000€. Αν ισχύει, πρέπει αυτό το ποσό άμεσα να πληρωθεί και να δοθεί σαν προκαταβολή για την ρύθμιση του χρέους προς την ΔΕΗ
kozanimedia.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ???ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ???

Ανώνυμος είπε...

10.40 ayto ine to provlimasoy;ise megalo pedi kopse tis mal...es.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΠΡΟΣ 10.40
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ; ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ; ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΟΥΤΕ ΦΩΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΔΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ Η ΒΡΩΜΑ ΧΟΡΤΑ ΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ. ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ? ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΧΕΔΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

απορω πως τους ανέχεται ακόμη ο κόσμος και δεν τους περλαβαίνει με χαλασμένα αυγά και γιαούρτια, σαν δεν ντρέπονται οι ξεδιάντροποι και βγαζουν τέτοιες αποφάσεις ,ο κόσμος δεν θα πληρώσει την δική τους ανικανότητα φτάνειιιι

Ανώνυμος είπε...

τα χρήματα που παίρνουν όλοι οι αιρετοι να καταβαλλονται στη ΔΕΗ αυτή πρότασή πρέπει να πέραση και μετά βλέπουμε

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Ο Σωκράτης είναι σύμβουλος της παράταξης και έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα και δημόσια την άποψή του για κάθε θέμα, στα πλαίσια βέβαια των όσων συζητήσαμε και συμφωνήσαμε στην παράταξη.
Τι από αυτά που είπε είναι υπερβολικά ή ψέματα;
Αλλά πώς να χωνέψουν οι "άσπονδοι" φίλοι μας την δημοκρατική λειτουργία της παράταξης;
Κατηγορούν το νεώτερο μέλος του δημοτικού συμβουλίου γιατί έχει το θάρρος να εκφράσει δημόσια την άποψή του για τα προβλήματα του τόπου του.
Και να σκεφθεί κανείς ότι όλοι θέλουμε να ανανεωθεί το πολιτικό δυναμικό της χώρας.
Κρίμα γι αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

ειναι δημοτικος συμβουλος και θα μπορουσε να τα πει στο δημ συμβουλιο αυτο το λαικιστικο να τα λενε στους ΠΛΙΑΤΣΟΥΣκαι λοιπους δημοσιογραφισκους ειναι λαθος για τα νεα παιδια οσο για την ανανεωση του ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ας αρχισει απο τους επικεφαλεις των συνδιασμων.

Ανώνυμος είπε...

9.54

Στην σελίδα του στο facebook το έγραψε,δεν έδωσε και συνέντευξη ρε φίλε. Πως ξέρεις αν δεν τα πει στο ειδικό συμβούλιο για το θέμα?

Ανώνυμος είπε...

και που θα τα πει στο δημοτικο συμβούλιο ποιος θα τα ακούσει?ο δήμαρχος η θα παίζει κομπολόι η θα μιλα στο τηλεφωνο η θα χαζεύει, ο κόσμος πρέπει να τα ακούει και στο δ.συμβούλιο δεν πηγαίνει κόσμος γιατι βαρέθηκε τις βλακείες και θα πάθει εγκεφαλικό με αυτά που βλέπει

Το Προφίλ μας