Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Καθολικό "ΟΧΙ" στη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς εκτός πόλης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερβίων – Δείτε τις προτεινόμενες θέσεις

Υποβολή δύο προτάσεων που θα κατατεθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων Βελβεντού, με βασικό αίτημα τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς μέσα στην πόλη των Σερβίων, ήταν η απόφαση της συνάντησης των μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σερβίων "Ο ΕΡΜΗΣ" (για συντομία Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων), που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση ήταν καθολική και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φημολογούμενη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει τη λαϊκή αγορά εκτός πόλης, κάπου στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Οι δυο προτεινόμενες θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου έχουν επίκεντρο, η μεν πρώτη την οδό Κ. Κάρπου και τους παράδρομους σ’ αυτήν Λασσάνη και Κοεμτζοπούλου, η δε δεύτερη πιο πάνω κεντρικότερα, από τη Βενιζέλου («Καρακουλάκης») και θα συνεχίζεται και αυτή επί της Κ. Κάρπου.
Η τρίτη πρόταση, που ήταν, η λαϊκή να παραμείνει "ως έχει" συγκέντρωσε μόλις τρείς ψήφους και απορρίφθηκε από το σώμα, διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα περιελάμβανε και τμήμα της
αναπλασθείσας κεντρικής πλατείας των Σερβίων, κάτι που ασφαλώς δεν θα ήταν εφικτό και νομότυπο.
Πάντως τα μέλη, εξέφρασαν και έντονους προβληματισμούς για συνολική λειτουργία της λαϊκής αγοράς, και κυρίως για την αντιμετώπιση της έλλειψης πάρκινγκ, που θα βοηθούσε στην προσέλκυση και διευκόλυνση των καταναλωτών από τα γύρω χωριά.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας εχει ο καθε μαγαζατορας και τα απαραιτητα παρκιγκ για το μαγαζι του, και ας παραμεινει η λαικη μεσα στα Σερβια. Αλλα δεν τους απασχολει καθολου το προβλημα και τα νευρα των πολιτων για τα αυτοκινητα

Ανώνυμος είπε...

Οι μαγαζάτορες είναι ανεγκέφαλοι που επιμένουν η λαϊκή να γίνεται μέσα στην πόλη.
Κατ'αρχή δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης!..Δεν βλέπουν ότι το λίντλ κάθε Δευτέρα κάνει χρυσές δουλειές??..γιατί έχει πάρκινγκ!..Θέλουν να έχουν τη λαϊκή μπροστά στα μαγαζιά τους, Νομίζουν ότι πίσω από τα ζαρζαβατικά, θα εμπνευστούμε και θα πάμε να αγοράσουμε μία τηλεόραση ένα πλυντήριο κλπ..ή πισω από τις κυλότες και τις κάλτσες θα εμπνευστούμε και θα πάμε να αγοράσουμε ένα βιβλίο...μα τί χαζά είναι αυτά?!!..Η πόλη δεν πρέπει να κλίνει κάθε βδομάδα για τους πολίτες!!!!...Η λαϊκή πρέπει να γίνεται σε χώρο που να μήν κλείνει την πόλη, να είναι προσβάσιμη, να έχει χωρους για ταξί και λεωφορεία, χώρους στάθμευσης για τα αυτοκίνητα, ηλεκτρικό ρεύμα για τους πωλητές να μην αναγκάζονται να παρακαλούν τους μαγαζάτορες, σκέπαστρα για τα προϊόντα τους, χώρους αφόδευσης ουρητήρια, να μην πηγαίνουν στα μαγαζιά που τους βρίζουν κιόλας!. Όλα αυτά τα διαθέτει ο χώρος του "Νιάημερου"..Έπειτα αφορά τους Πωλητές και τους πολίτες Κι Όχι τους μαγαζάτορες!! ΚΑΙ Έτσι ο κόσμος Δεν θα αναγκάζεται να πηγαίνει στο Λίντλ, γιατί εκεί θα βρίσκει πάρκινγκ!!!.. Και στα μαγαζιά θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες άνετα να ψωνίζουν!!..

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 10 ΜΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΝΤΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Η λαϊκή αφορα τους πωλητές και τους πολίτες και όχι τα καταστήματα. Εμας μας σκέφτεται κανένας που κάθε Δευτερα δεινοπαθουμε για να ψωνισουμε;

Ανώνυμος είπε...

Η λαϊκή αφορα τους πωλητές και τους πολίτες και όχι τα καταστήματα. !!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι σας θέλατε ανάπλαση γιατί δεν γνωρίζατε πως φέρει στενότητα χώρου, όλοι σας συζητούσατε και αντιμετωπίζατε το όλο θέμα της ανάπλασης Προοδευτικά και τώρα θυμηθήκατε να στριμώξετε την Λαϊκή. Αυτή είναι η προοδευτική σας αντίληψη? Η Λαϊκή θα πρέπει να γίνετε σε ανοιχτό χώρο με θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, με ομαλό οδόστρωμα που να επιτρέπει τα καρότσα να ρολάρουν με κατάλληλα στέγαστρα με τουαλέτες, και αυτός είναι ο χώρος στην Εμποροπανήγυρη. Τις Δευτέρες η πόλη πρέπει να ξεφρακάρει.

Ανώνυμος είπε...

to χασαμε το κορμι πατριωτη .......η λαικη των Σερβιων τελειωσε και μπραβο στους πολιτες που βλεπω να ενδιαφερονται για αυτη .Την τελειωσαν με το κλεισιμο επιχειρησεων και οργανισμων εφορια ΔΕΗ ΟΤΕ ΙΚΑ , την κουτσουρεψαν και τωρα τελευταια με το καγγελο ! πολυ καγγελο και το σπασιμο της σε δυο μερη .Η λαικη των Σερβιων για πολλα χρονια δεν ηταν ενα εμπορικο γεγονος μονο αλλα ηταν και κοινωνικη συνευρεση ατομων της ευριτερης περιοχης ...........αυτα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε καταστηματάρχης από 2 αυτοκίνητα κινεί καθημερινά από το σπίτι του προς το κατάστημα απόσταση 200-300 μέτρων, είναι τραγικό αυτό το πράγμα και καταλαμβάνει τις αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης, μετά πώς να αγοράσει κάποιος από μακριά? Που να σταματήσει? Πάει Lidl και τελειώνει η ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγει να πάει αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Στο Lidl δεν πάει για το πάρκινγκ ο κόσμος αλλά γιατί ξεσκίζει σε τιμές και διαθέτει τα πάντα.Αθέμιτος ανταγωνισμός φυσικά και πολύ άδικο για τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά έτσι είναι.Όσο για τη λαική,εννοείται οτι κάθε Δευτέρα φρακάρει η πόλη και δε μπορείς να κυκλοφορήσεις,ας πάει σε χώρο όπου υπάρχει υποδομή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΤΕ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.Η ΛΑΙΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ? ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΞΕΦΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΖΗΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Φωτια εχουν παρει τα γνωστα παπαγαλακια με συνεχομενα σχολια.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ατάκα από κάποιον που παπαγαλίζει τον όρο 'παπαγαλάκια'

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ Η ΛΑΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΕΡΙΞ.ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.Η ΛΑΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν φυγει η λαικη και παει κατω στο πανηγυρι θα ανοιχτουν δουλειες σε ανεργες οικογενειες που εχουν απολυτη αναγκη.Αυτο δεν ειναι αξιοσημειωτο;

Ανώνυμος είπε...

Tsigara na poulai enas anergos sthn laikh ston xvro toy panhgyrioy to ebgale to ebdomadiatiko.Epiteloys deite thn pragmatikothta.

Το Προφίλ μας