Ο Καιρός: Severna Makedonija

Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Νυν υπέρ πάντων η επικοινωνία

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Υπάρχει επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο; Υπάρχει πολιτική χωρίς επικοινωνία; Για πολλά χρόνια η πολιτική επικοινωνία αποθεώθηκε, ενώ πολλοί έκαναν το λάθος να πιστεύουν ότι μια καλή επικοινωνία μπορεί να θεραπεύσει μια κακή πολιτική. Σύμφωνα με το Λευτέρη Κουσούλη, μετρ στην πολιτική επικοινωνία, χωρίς πολιτική δεν υπάρχει και επικοινωνία.
Επομένως, όταν θέλεις να θριαμβεύσεις επικοινωνιακά είναι απαραίτητο να βασιστείς σε ένα σταθερό πολιτικό υπόβαθρο που δεν είναι τίποτε άλλο από συγκεκριμένες θέσεις και στάσεις στα θέματα. Γιατί εκεί πρέπει να κριθείς.
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ένα καλό περιτύλιγμα που κερδίζει τις εντυπώσεις, μόνο όταν ξετυλίγοντας το, συναντάς κι ένα καλό περιεχόμενο. Αλλιώς ο υποψήφιος ή ο σχηματισμός του καταδικάζονται να κριθούν και να αξιολογηθούν στη βάση του ντόρου που θα δημιουργήσουν, αλλά γρήγορα θα κοπάσει, καθώς τίποτα δεν κρατάει για πάντα.
Η αποθέωση της επικοινωνίας στην εποχή της μετα-αλήθειας και των social media
συναντά το θρίαμβο του Τραμπ και εγείρει σοβαρά ζητήματα για την ουσία της πολιτικής. Επιτείνει, δε,  την ανάγκη να ξαναβρεθούν σε θέσεις κλειδιά, άνθρωποι που δεν είναι εθισμένοι στην εικόνα τους, αλλά ελκύονται περισσότερο από την υστεροφημία που θα δημιουργήσoυν οι καλές πολιτικές επιλογές και πράξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου