Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Με ονομαστική αύριο στις 10:00 η τροπολογία για τις τελωνειακές παραβάσεις - «Ντροπή, βάλατε τον φουκαρά» φώναζαν από την αντιπολίτευση

Της Μαρίας Νταλιάνη 
Με αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησαν τελικά όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία και η  Δημοκρατική  Συμπαράταξη, αλλά και ο  ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσει η αυλαία της ψήφισης από τη Βουλή, τόσο της επίμαχης τροπολογίας για τις τελωνειακές παραβάσεις, όσο και για τον εξωδικαστικό συνολικά.
Κι ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος ήταν έτοιμος να κλείσει την συνεδρίαση, οι τόνοι ανέβηκαν ξανά στην Ολομέλεια όταν ο Ανδ. Λοβέρδος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι το κάνει σκόπιμα για να μην κατατεθεί το αίτημα για την ονομαστική. Το αίτημα να γίνει αύριο το πρωί ονομαστική ψηφοφορία για ολόκληρο το νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της ΔΗΣΥ, με τον κ. Λοβέρδο να κατηγορεί την πλειοψηφία ότι το υπέβαλε «για να θολώσει τα νερά» και βουλευτές να φωνάζουν «ντροπή ντροπή».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν το Προεδρείο ότι πήγε να κλείσει την συνεδρίαση «κόβοντας μάλιστα δύο ομιλητές» για να μην υπάρχει ο χρόνος συλλογής υπογραφών και κατατεθεί το αίτημα για ονομαστική. Η εξέλιξη της διαδικασίας ήταν όμως απρόσμενη. Όταν λίγο αργότερα πήρε την σκυτάλη στο προεδρείο της Βουλής ο κ. Δ. Κρεμαστινός κι ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Α. Λοβέρδος ζητούσε την λόγο για να ζητήσει η ονομαστική να γίνει την Τρίτη κι όχι αύριο ξαφνικά έκλεισαν τα μικρόφωνα. Το γεγονός προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών αφού όπως κατήγγειλαν τα μικρόφωνα «έκλεισε ο ίδιος ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης» . Τοεπεισόδειο είχε συνέχεια στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με τους βουλευτές της ΔΗΣΥ να καταγγέλλουν την «πρωτοφανή εξωθεσμική παρέμβαση του γραμματέα που έκλεισε τα μικρόφωνα ενώ δεν είχε τελειώσει η συνεδρίαση».
Το κλίμα ζωήρεψε νωρίτερα το απόγευμα ξανά όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδης σχετικά με τα πρόστιμα από λαθρεμπόριο τελωνειακών παραβάσεων εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.
«Σαν δεν ντρέπεσαι» και «ντροπή, βάλατε τον φουκαρά» ακούστηκε από τα βουλευτικά έδρανα μετά την τοποθέτηση του υπουργού όταν έκανε δεκτή την τροπολογία.
Ο υπουργός τοποθετήθηκε εξαιρετικά λακωνικά  για την επίμαχη ρύθμιση λέγοντας:  «πολλά ακούστηκαν, ότι είναι φωτογραφική κάποιων, ότι υπάρχουν υποψίες διαφθοράς, δεν γνωρίζω, ούτε υποψιάζομαι, άκουσα την τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη, διάβασα την αιτιολογική έκθεση, και την κάνω δεκτή».
Η τοποθέτηση αυτή ξεσήκωσε νέο γύρο έντονων αντιδράσεων από βουλευτές της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού ενώ νωρίτερα σε υψηλούς τόνους ήταν οι αντιδράσεις και από πλευράς ΝΔ. «Εδώ μιλάμε για το λαθραίο καύσιμο που υποτίθεται ότι αυτή η κυβέρνηση θα το καταπολεμούσε» είπε ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι, ενώ και ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρσή της και εξηγήσεις για το ποιους αφορά. «Η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια» τόνισε.
Σε υψηλούς τόνους ήταν και η τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη οποίος όμως εξήρε τη στάση του υπουργού λέγοντας, «ο  υπουργός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όταν αποδέχτηκε την τροπολογία αυτή, έσκυψε το κεφάλι. Είπε απλώς: δε μπορώ να βρω ποιος είναι, την κάνω αποδεκτή. Το ψιθύρισε και έφυγε. Εσείς όμως, γιατί ο υπουργός δεν είναι βουλευτής, θα την ψηφίσετε και θα την ψηφίσετε με ονομαστική ψηφοφορία και το κάθε ΝΑΙ θα είναι ΝΑΙ είμαι συνεταίρος λαθρεμπόρων.  Πολύ γρήγορα μάθατε τα κόλπα η πρώτη φορά αριστερά. Πολύ γρήγορα».

www.capital.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Δεν είναι για την ΣΕΚΑΠ. Σβήνουν το λαθρεμπόριο και αυτοί ως αντάλλαγμα θα αγοράσουν εφημερίδες & άλλα ΜΜΕ στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Ανώνυμος είπε...

Βασίλης Κεγκέρογλου 
για ΣΕΚΑΠ ( Σαββίδη ) και διαπλοκή Τσίπρα 
«Τέτοια ωμή υπέρ ενός επιχειρηματία δεν υπήρξε πότε. Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, είναι μεγάλη μέρα για το Κοινοβούλιο» 
«Συζητούνται και άλλα ντιλ με το συγκεκριμένο επιχειρηματία που έχουν να κάνουν και με το χώρο του Τύπου»
« με την τροπολογία αυτή ο κ. Τσίπρας δίνει στον επιχειρηματία 38 εκατ. ευρώ που δεν είναι δικά του, είναι κρατικά, γιατί η συνεταιριστική ανήκε στο κράτος. »

«Όταν αγοράζεις μια επιχείρηση παίρνεις και τα χρέη, και τις υποχρεώσεις, παίρνεις και τα πάντα, όπως έγινε με την εταιρεία Μαρινόπουλος… Δεν είχε τίποτα να σταθεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι ωμή παρέμβαση για ένα άτομο και νόθευση του ανταγωνισμού» 
« ..η ΔΗΣΥ κατέθεσε τροπολογία για τον ακατάσχετο λογαριασμό για χιλιάδες επιχειρήσεις ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, τα ταμεία και οι άλλες υποχρεώσεις τους και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν την έκανε δεκτή λέγοντας πως οι θεσμοί δεν συμφωνούν. «Συμφώνησαν σε αυτή την τροπολογία οι θεσμοί ;» .
από ΣΚΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαβίδης αγόρασε την κρατική εταιρία πιο φτηνά γιατί είχε τα συγκεκριμένα χρέη. Ο Συριζα την πούλησε κοψοχρονιά και στη συνέχεια τον απάλλαξε από αυτό που έριξε την τιμή!

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

Το Προφίλ μας