Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Χαλάζι στον κάμπο του Βελβεντού-Αύριο Τετάρτη, συνεργεία του ΕΛΓΑ στην περιοχή

Συνεργεία του ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθούν αύριο Τετάρτη στον αγροτικό κάμπο του Βελβεντού, για μία πρώτη καταγραφή της ζημιάς που προκλήθηκε στις δενδρώδεις καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής, από την 15λεπτη χαλαζόπτωση το απόγευμα του Μ. Σαββάτου.
«Η ζημιά από το χαλάζι είναι πολύ  μεγάλη και έχει πληγεί το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου που εκτείνεται σε 12 χιλιάδες στρέμματα», τονίζουν καλλιεργητές στην ΕΡΤ Κοζάνης,
ενώ όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού Βασίλης Τζιουράς, «σε αρκετές  περιοχές του κάμπου, δεν έχει μείνει κυριολεκτικά, ούτε φύλλο και καρπός πάνω στα δένδρα».

Το χαλάζι του περασμένου Σαββάτου έπληξε όλες τις δυναμικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Βελβεντού, με τα ροδάκινα, τα μήλα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια.
Σε συνεννόηση με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ έχει γίνει η σχετική αναγγελία και  οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και των συνεταιρισμών της περιοχής, ζητούν να γίνουν χωρίς καθυστέρηση οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσουν μέσα στο καλοκαίρι, οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την πληγείσα παραγωγή τους.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου