Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κ. Πουλάκης: Οι δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου για την μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση ταιριάζουν στην Αριστερά

Έναν κριτικό απολογισμό των βασικών αδυναμιών του σημερινού θεσμικού πλαισίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια κοινωνική αναγκαιότητα και όχι κάποιου είδους ιδεοληψία της κυβέρνησης, έκανε κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ
Ν. Κοζάνης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Ο κ. Πουλάκης ανέλυσε 25 από τις εκατοντάδες προτάσεις που περιλαμβάνονται στις 455 σελίδες του πορίσματος τις οποίες δημοσιοποίησε πρόσφατα η αρμόδια Επιτροπή που είχε συσταθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών  και οι οποίες καταλαμβάνουν όλο το φάσμα των αυτοδιοικητικών θεμάτων. Υπογράμμισε πως οι προτάσεις αυτές αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιδιώκει να συνεχιστεί ένας ευρύς δημοκρατικός διάλογος που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί το πολυνομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή. Αναφερόμενος στον Καλλικράτη ανέλυσε τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στην μεταρρύθμιση αυτή και τόνισε πως το Υπουργείο μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο που αρμόζει στην Αριστερά, επιθυμεί να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση έχοντας ως γνώμονα τέσσερις βασικούς άξονες. Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση της αυτοτέλειας και της διοικητικής αποτελεσματικότητας των Ο.Τ.Α., η Οργανωτική και θεσμική ανασυγκρότηση τους με εμβάθυνση της Τοπικής Δημοκρατίας και την εφαρμογή της απλής αναλογικής, η Διαφάνεια, χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των ΟΤΑ καθώς και ο Αναπτυξιακός αναπροσανατολισμός των Δήμων και των Περιφερειών. Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης για το χωροταξικό στο πλαίσιο του Καλλικράτη τόνισε πως αυτό θα έρθει προς συζήτηση σε άλλο χρόνο και όταν ολοκληρωθεί το πολυνομοσχέδιο σημείωσε πάντως με νόημα πως αυτό θα αφορά ακραίες περιπτώσεις.
Σήμερα  Πέμπτη ο κ. Πουλάκης θα συναντηθεί στις 9 το πρωί με τον δήμαρχο Κοζάνης, στις 10 με το Δ.Σ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και στις 11.30 με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας