Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Σεμινάριο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης με θέμα «Τεκμήρια ιστορικής μνήμης, πολιτισμικές αναπαραστάσεις, περιβαλλοντικός πλούτος και η εκπαιδευτική τους αξιοποίηση»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ι. Ντίνου και Πολιτιστικών Θεμάτων, Ι. Δεκατρή, οργανώνει σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Παναγιώτη Πυρπυρή, επιμορφωτικό σεμινάριο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης κατά το τριήμερο 29 Απριλίου-1 Μαΐου.
Το σεμινάριο συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή προσέγγιση της περιόδου του εμφυλίου πολέμου και θα εστιάζει αφενός στα ιστορικά γεγονότα της εποχής και τις πολιτιστικές τους αναπαραστάσεις και αφετέρου στην βιωματική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε  ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Σάββατο 29 Απριλίου
            10.30- 12.00 Περίπατος στο δάσος παράλληλα με παρουσίαση της ιστορίας της περιοχής του Γράμμου και της σύνδεσης της με τον εμφύλιο πόλεμο, Ραϋμόνδος Αλβανός.
            12.00 – 14:45 Από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο. Περιήγηση στην ελληνική ιστορία με βάση τις φωτογραφίες της έκθεσης που υπάρχει στο ΠΕΣ και επίσκεψη στις εκθέσεις του ΠΕΣ,  Ραϋμόνδος Αλβανός.
   


         17.30- 19.30 Εργαστήριο:   «Πώς επηρέασε ο εμφύλιος την ελληνική κοινωνία» ή/και «Πώς επηρέασε ο εμφύλιος τη δική μου ζωή».  Π. Πυρπυρής – Ι. Δεκατρή -  Ρ. Αλβανός
            19.30- 20.30 Εργαστήρι Ιστορίας: "Τα Παιδιά του Εμφυλίου" Παναγιώτης Πυρπυρής

            Κυριακή 30 Απριλίου
10:30 – 12:30  Πεζοπορία 4 χιλιόμετρα συνολικά προς την κορυφή  ΄΄Χάρος΄΄
            12:45 Αναχώρηση για Καστοριά - Περιήγηση στο Ντολτσό (παραδοσιακή συνοικία της  Καστοριάς ) - Νίκος Αλχασίδης - Παναγία Μαυριώτισσα Μοναστήρι του 11ου αι

             Δευτέρα 1 Μαΐου     
            9.30 -10:45 «Η φωτογραφία ως μέσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης» Νίκος Αλχασίδης -  Ιωάννα Ντίνου
            10:45-11:00 «Μορφικά στοιχεία φωτογραφίας» Νίκος Αλχασίδης
            11:00 -11:40 Περιβαλλοντικό μονοπάτι «Φωτογραφίζουμε τη χλωρίδα και την πανίδα του Γράμμου» Νίκος Αλχασίδης – Ιωάννα Ντίνου- Μαρίνα Παπαγεωργίου

Οργανωτές σεμιναρίου
Αλβανός Ραϋμόνδος, Επιστημονικός υπεύθυνος Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης
Αλχασίδης Νίκος, Med
Δεκατρή Ιωάννα, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας
Ντίνου Ιωάννα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας
Πυρπυρής Παναγιώτης Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 24670 62136.
Η προγραμματισμένη ξενάγηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 30 Απριλίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας