Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Επιτυχημένο το 1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου 2017 (πολλές φωτογραφίες)

  Από το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 8.00πμ εώς την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 17.00μμ ,πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πολυφύτου το 1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρνίνου 2017 που συνδιοργάνωσε ο Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης με τον Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας. 
  Οι  συμμετοχές ξεπεράσαν κάθε προσδοκία με  45 ομάδες και 90 αθλητές από όλη τη Βόρειο και Δυτική Ελλάδα που μείνανε κατενθουσιασμένοι από την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Πολυφύτου. 
  Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αλιεύθηκαν 26 κυπρίνοι συνολικού βάρους 121,560kg με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 9,6kg  και τα περισσότερα κιλά ανά ομάδα τα 22,460kg.  
  Μεγάλοι νικητές αυτής της γιορτής η Αθλητική Αλιεία και η αγάπη του κόσμου για την Λίμνη. 
  Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παναγιώτη Πλακεντά,που έδωσε την ευκαιρία παρουσίασης εναλλακτικών πηγών τουρισμού στην Π.Ε Κοζάνης,δίνοντας την άδεια διεξαγωγής αυτής της γιορτής. 
  Ραντεβού στο 2ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρνίνου 2017,στις 13-14 Μαΐου, με ακόμα περισσότερες συμμετοχές. 
Με εκτίμηση 
Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης - Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας


































































































3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους διοργανωτές όλα ήταν τέλεια

Ανώνυμος είπε...

Να μας πούνε η διοργανώτες γιατί ψάρευαν νύχτα και γιατί σε περίοδο απαγορεύεσεις να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις

Unknown είπε...

Αν και δεν ήταν επίσημος αγώνας,τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας(στους δυσπιστους,μπορεί να το επιβεβαιώσει ο Κ.Δουρδας και ο Κ.Γαρούφος,απο την Περιφέρεια Κοζάνης,οι οποίοι και παραβρέθηκαν).Σε όλους τους αγώνες, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλιείας Κυπρίνου που φέτος θα γίνει στη Lac De Madine στη Γαλλία και τα προηγούμενα χρόνια το είχε φιλοξενήσει η Lake Bolsena στη γειτονική μας Ιταλία,έτσι και εδώ,νύχτα απαγορεύεται το τάισμα μαλάγρας(επιτρέπεται μόνο μπιλάκι).
Στη Λίμνη Πολυφύτου απαγορεύεται,αυτή τη περίοδο,η επαγγελματική και η ερασιτεχνική αλιεία.Η Αθλητική Αλιεία επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Σεβόμενοι τον αγώνα που κάνουν οι επαγγελματίες αλιείς της λίμνης για την επιβίωση και το μεροκάματο,επιλέξαμε αυτή την χρονική περίοδο για τη διεξαγωγή των 2 Φεστιβάλ γιατί η Λίμνη (θεωρητικά τουλάχιστον) είναι ελεύθερη από επαγγελματικά αλιευτικά εργαλεία τα οποία και εμποδίζουν την ομαλή συμπεριφορά των ψαριών.
Αν επιλέγαμε διαφορετική χρονική περίοδο οι επαγγελματίες αλιείς θα έπρεπε να αφαιρέσουν το αλιευτικά τους εργαλεία για την διεξαγωγή οποιουδήποτε Φεστιβάλ ή Αγώνα,πράγμα που θα τους στερούσε το μεροκάματο.
Οι Διοργανωτές Σύλλογοι όχι μόνο δεν βλάπτουν τους επαγγελματίες αλιείς της Λίμνης,παρουσιάζοντας τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αναπτύσουν και την ιδέα του θεματικού τουρισμού ,κατά τον οποίο μόνο όφελος μπορεί ναι έχει η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πολυφύτου.

Το Προφίλ μας