Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στο Επιμελητήριο Κοζάνης

Το Επιμελητήριο  Κοζάνης επισκέφθηκε  το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 ο νέος Γενικός Πρόξενος της  Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Βάλτερ Στέχελ στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή μας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κώστας Κυριακίδης, και τα μέλη της Διοίκησης 
που τον υποδέχθηκαν είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις μαζί του για  τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης  μεταξύ των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Πρόξενος  ενημερώθηκε από τον κ. Κυριακίδη για τους βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους  της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και τις εξαγωγικές δυνατότητες των επιχειρήσεων της περιοχής  και   κατόπιν η συζήτηση εστιάστηκε   τόσο στις προϋποθέσεις ενίσχυσης της ζήτησης  των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων από τη Γερμανική αγορά, όσο και στις επενδυτικές προοπτικές  της περιοχής μας. Ακόμη, ο εκλεκτός επισκέπτης ενημερώθηκε  για τις Εκθεσιακές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου στη χώρα του, όπως η συμμετοχή με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κοζάνης επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας  στη Διεθνή έκθεση οίνου στο Ντίσελντορφ και στη διεθνή έκθεση Δομικών υλικών και Ενέργειας «ISH» στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Μάρτιο.  «Η επόμενη παρουσία του Επιμελητηρίου στη Γερμανία», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, «θα είναι με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων  τοπικών μας εξαγωγικών  επιχειρήσεων   του κλάδου των τροφίμων  στη Διεθνή Έκθεση “ANUGA” τον Οκτώβριο του 2017». Ο κ. Κυριακίδης   προσκάλεσε τον  Γενικό Πρόξενο να παραβρεθεί στην “ANUGA” και να επισκεφθεί το  περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και ακόμη δεν παρέλειψε να του προσφέρει κατά την αποχώρησή του δείγματα παραδοσιακών  εξαγώγιμων προϊόντων παραγωγής τοπικών επιχειρήσεων,

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας