Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το ξεπροβόδισμα της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας από το μοναστήρι και η υποδοχή στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ)

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, αναχώρησε με τιμές από το μοναστήρι για την πόλη της Κοζάνης, την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής, 21 Απριλίου 2017.Το απόγευμα (4:00μμ) στην Ι. Μονή της Παναγίας Ζιδανίου εψάλη η εναρκτήρια Ακολουθία του Πάσχα, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου, παρουσία ιερέων και κατοίκων  της περιοχής.
 Λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί τρισάγιο στον παρακείμενο τάφο του μακαριστού ηγουμένου της Μονής π. Φιλάρετου (1960 – 1989). Στη συνέχεια η εικόνα αναχώρησε επάνω σε στρατιωτικό όχημα (τζιπ), συνοδευόμενη από δύναμη της Τροχαίας, για τον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη.
Κατά τη διαδρομή η πομπή σταμάτησε στις Κοινότητες της Αιανής, της Κερασιάς, της Ροδιανής, της Αγίας Παρασκευής, της Λευκοπηγής, του Πρωτοχωρίου και της Λευκόβρυσης, όπου εψάλη δέηση και οι πιστοί προσκύνησαν την ιερή εικόνα. Η άφιξη της εικόνας στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έγινε στις 7:30μμ, όπου την υποδέχτηκε ο σεβασμιώτατος Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και δεκάδες πιστοί με αναμμένες λαμπάδες, όπου και αναπέμφθηκε δέηση στην Παναγία. 
ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2017, και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Παύλου και στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας, από τον Ι. Ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης προς τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
mikrovalto.gr










1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βοηθα μας υπεραγια θεοτοκε

Το Προφίλ μας