Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Χάνουν (;) τη δουλειά τους περισσότερα από 150 άτομα στα ορυχεία ΜΕΤΕ και ΛΑΡΚΟ-Αιτία η μείωση παραγωγής από τις μονάδες της ΔΕΗ-Έκτακτη σύσκεψη απόψε στα Σέρβια!

Ενώπιον μιας άκρως δυσμενούς εξέλιξης βρίσκεται, πλέον, η τοπική κοινωνία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού (και όχι μόνο), καθώς η δραματική συρρίκνωση της παραγωγής MW από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Φλώρινας φαίνεται πως οδηγεί, αυτόματα, στη σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας στα δυο ορυχεία της ΜΕΤΕ και της ΛΑΡΚΟ!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη μεν ΛΑΡΚΟ θα μείνει ιδιώτης εργολάβος, ο οποίος δε θα απασχολήσει περισσότερα από 60-70 άτομα, ενώ στη ΜΕΤΕ (Προσήλιο) αναμένεται μείωση προσωπικού κατά 50%, δηλαδή από τους 200 περίπου εργαζόμενους (μαζί με τους οδηγούς φορτηγών κτλ) θα συνεχίσουν να απασχολούνται οι 100.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ήδη έχει αποφασιστεί η μείωση της παραγωγής στο ιδιωτικό ορυχείο της ΜΕΤΕ κατά 50%, από τους 50.000 στου 25.000 τόνους.

Το μείζον αυτό ζήτημα θα συζητηθεί σε έκτακτη σύσκεψη που θα λάβει χώρα απόψε, Παρασκευή, στα Σέρβια, με πρωτοβουλία του εκεί Τοπικού Συμβουλίου.
kozanimedia.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na mas poyn poso stixizi i larko ston eliniko lao ola ta xronia;

Ανώνυμος είπε...

Καποτε σας εφταιγαν οι δεητζηδες για την καταντια της χωρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Αντε ολοι οι καλοπερασάκιδες και οι μεσοδιορισμένοι στα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Οικογενειοκρατια κατηντησε η Λαρκο,ολοι βολεψανε τα παιδακια τους.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και οι βολεψακηδες 55αρηδες σημερα 60 και.....πιανανε δουλεια σαν να ηταν τσιφλικι τους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΞΙΟΥΝΤΕ ΤΑ ΓΟΥΜΑΡΙΑ !

Το Προφίλ μας