Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη ο αρχιτρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός - Έστησαν ατύχημα για να τον πιάσουν

Μέσω της σκηνοθεσίας ενός τροχαίου ατυχήματος μπόρεσαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής να διασφαλίσουν την σύλληψη του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού σήμερα το μεσημέρι στην Ανάβυσσο.
Την ώρα που επέστρεφε με την ίδια αμφίεση και επιβιβασμένος σε ένα ποδήλατο ένας αστυνομικός που οδηγούσε μια μηχανή έπεσε και ο Ξηρός κατέβηκε και τον πλησίασε για να τον βοηθήσει.

Εκείνη την ώρα ήρθαν και άλλοι συνάδελφοί του και ακινητοποίησαν τον τρομοκράτη, βάζοντάς του χειροπέδες. "Ναι τελείωσε, εγώ είμαι, ο Χριστόδουλος Ξηρός", τους είπε.
Στο σπίτι του το οποίο ερευνά η αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρέθηκαν τσουβάλια με άμμο ενώ εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός με καλάσνικοφ, σύμφωνα με πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκε και κομμάτι από αντιαρματικό στο κρησφύγετο του Ξηρού, δεν είναι γνωστό, ωστόσο, ποιο κομμάτι του έχει βρεθεί.
Τα όπλα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί η πιθανότητα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις.
Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ και όπως κάνουν συνήθως όλοι οι τρομοκράτες, ο Ξηρός δεν θέλησε να αποκαλύψει τους πιθανούς συνεργούς του, ούτε το πότε νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο.
Αρκέστηκε σε μια σύντομη συνάντησή του με έναν αστυνομικό να τονίσει πως ο,τι έκανε το έκανε για πολιτικούς λόγους.
"Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους για πολιτικούς λόγους", του απάντησε ο αστυνομικός με τον Ξηρό να ανταπαντά πως "τα λόγια είναι πιο δυνατά από τα όπλα". "Τότε θα έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και να μην έχετε πάρει τα όπλα", του απάντησε ο αστυνομικός.
Διεξάγονται πάντως έρευνες σε Λουτράκι και βόρεια Ελλάδα, με τους αστυνομικούς να θέλουν να ανακαλύψουν όλη την διαδρομή του από την διαφυγή του και εντεύθεν.
Ο πατέρας του είπε σε δηλώσεις του ότι είναι καλύτερα που συνελήφθη έτσι και όχι όπως στο περιστατικό της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη.

To χρονικό της σύλληψης

Ο αρχιτρομοκράτης κυκλοφορούσε με ποδήλατο για να μην κινεί υποψίες. Το μεσημέρι όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έξω απο το σπίτι - κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, φορούσε γυαλιά και καπέλο, ενώ ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες πόρτα - πόρτα και αξιοποίηση πληροφοριών είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή.
Πριν από δύο ημέρες βεβαιώθηκαν ότι εκεί κρύβεται ο Ξηρός. Έθεσαν τη μονοκατοικία υπό παρακολούθηση και περίμεναν μήπως τον συναντήσει συνεργός του. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει η σύλληψη το μεσημέρι. Περίμεναν να βγει από το σπίτι και την ώρα που ανέβηκε στο ποδήλατο του τον συνελαβαν χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην αντιτρομοκρατική για ανάκριση.
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι - κρησφύγετο και άρχισαν έρευνα για στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στα ίχνη των συνεργών του.

Εκτιμούσαν ότι θα έκανε τρομοκρατικό χτύπημα

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι συνέλαβαν τον δολοφόνο της 17 Νοέμβρη λίγο πριν κάνει νέα τρομοκρατική επίθεση. Λίγες ημέρες μετά την απόδραση του, όταν δηλαδή δεν έδωσε ως όφειλε το παρόν στις 7 Ιανουαρίου πέρισυ, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας ο δολοφόνος της 17 Νοεμβρη Χριστόδουλος Ξηρός, έστειλε ένα τρομο - μήνυμα μίσους μέσω βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο, με το οποίο απειλούσε με νέες επιθέσεις.
Λίγους μήνες αργότερα και ενώ η αντιτρομοκρατική βρισκόταν σε κατάσταση κοκκινου συναγερμου, ένα δέμα έφθασε στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας με αποστολέα, την αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Στο βιβλίο που περιείχε το δέμα δεν υπήρχαν σελίδες, αλλά μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, καρφιά και βίδες. Εάν η βόμβα είχε εκραγεί όπως λένε οι πυροτεχνουργοί, θα είχε σκορπίσει τον θάνατο σε όποιον βρισκόταν εκείνη την ώρα στο τμήμα.
Την ανάληψη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος ανέλαβαν οι Πυρήνες της Φωτιάς, με αναφορές στον Χριστόδουλο Ξηρό. Η έρευνα των εγκληματολογικών ταυτοποίησε DNA του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού πάνω στο βιβλίο-βόμβα, γεγονός που για τις αρχές επιβεβαιώνει την ένοπλη συνεργασία του Ξηρού με τα ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.
Μετά την καταδίκη του και από το εφετείο σε 6 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή σε 8 δολοφονίες, ληστείες, και εκρήξεις, ως μέλος της 17Ν, ο Χριστόδουλος Ξηρός εξέτιε την ποινή του στην Ε' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Πέρσι τον Ιανουάριο ζήτησε και πήρε την 7η κατά σειρά άδεια, δηλώνοντας ότι θα διαμένει στο σπίτι της αδελφής του στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής. Μάλιστα, από την 1η Ιανουαρίου που πήρε την άδεια, είχε υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μέρα στο τμήμα της περιοχής, πράγμα που δεν έκανε στις 6 ούτε στις 7 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Στον Κορυδαλλό, τα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχαν στήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι για τον Χριστόδουλο Ξηρό, με φαγητό και τραγούδια.
Η φωτογραφία που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής είναι απο το πρωτοχρονιάτικο πάρτι ακριβώς ένα χρόνο πριν πάρει άδεια ο Ξηρός και δεν επιστρέψει ποτέ στις φυλακές Κορυδαλλού.
Όπως διαπιστώθηκε όμως εκ των υστέρων ο δολοφόνος της 17 Νοέμβρη μπαινόβγαινε όποτε ήθελε στην πτέρυγα που κρατούνταν οι Πυρηνες της Φωτιάς, ετοιμάζοντας την απόδραση του και τις μελλοντικές επιθέσεις, όπως αυτή στο τμήμα της Ιτέας.
Μετά την πειθαρχική έρευνα που διενεργήθηκε για τις επτά άδειες του Ξηρού επιβλήθηκαν ποινές σε 9 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ με μείωση βαθμών και υποβάθμιση τιμωρήθηκαν η πρωην διευθύντρια των φυλακών και ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών. 


megatv.com 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αισθανομαι μεγαλη ασφαλεια που εντελως τυχαια τωρα συνελαβαν τον ξηρο και δεν κινδυνευω, μη σου πω χαλαλι κι ενα 20% απ τη συνταξη μου...

Το Προφίλ μας