Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δημάρχου Β. Κωνσταντόπουλου Για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαριώτη Ν.

Μας λυπεί ιδιαίτερα η ανεξαρτητοποίηση και η αποχώρηση του κ. Λαζαριώτη Ν. από την παράταξή μας.
Στη δημοτική παράταξη που συγκροτήσαμε στις εκλογές του 2010 αλλά και στις εκλογές του 2014, συμμετείχαν πολίτες προερχόμενοι απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους, με διαφορετικές πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις και διαδρομές, που είχαν όμως ως μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.

Σε όλους μας ήταν γνωστό ότι ο κ. Λαζαριώτης προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Τον ΣΥΡΙΖΑ των πέτρινων χρόνων, τότε που κάποιοι σε πείσμα των καιρών έμειναν πιστοί στις ιδέες τους και αγωνίζονταν για να ζωντανέψει το όνειρο. Σήμερα μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ήρθε η δικαίωσή τους. Η τιμή και η δικαίωση ανήκει κυρίως σ’ αυτούς, στους πρωτεργάτες με πίστη και συνέπεια στην ιδεολογία τους..
Όμως αυτό δεν δημιούργησε πρόβλημα στην συνεργασία μας. Το αντίθετο μάλιστα. Όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και υπήρξε για όλα τα χρόνια της δημοτικής μας περιόδου ένας από τους πιο στενούς μου συνεργάτες.

Λειτουργήσαμε ως ομάδα και οι αποφάσεις που λαμβάνονταν ήταν συλλογικές.
Τα όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια, την διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση του δήμου, την εξυγίανση των οικονομικών του δήμου, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, τα μικρά και μεγάλα έργα που έχουν εκτελεστεί σε όλη την έκταση του δήμου, τα έργα που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ήταν αποτέλεσμα της δικής μας συλλογικής προσπάθειας. Και βέβαια σημαντική ήταν και η συνεισφορά του κ. Λαζαριώτη.
Κόπος, μόχθος, ατέλειωτες ώρες εργασίας, εντάσεις, συνεννοήσεις, συνθέσεις, σφυρηλάτησαν μια αξιοζήλευτη ενότητα στην παράταξη και δημιούργησαν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης. 

Ποτέ οι πολιτικές ή κομματικές μας προτιμήσεις δεν μας εμπόδισαν στην χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής μας στα πλαίσια του δήμου. Πάμπολλες δε φορές καταγγείλαμε τις κυβερνήσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές που τα τελευταία χρόνια γονάτισαν το λαό και στραγγάλισαν την λειτουργία των δήμων.

Τιμούμε την συνεισφορά του κ. Λαζαριώτη στην λειτουργία της παράταξης και στην επίτευξη των αποτελεσμάτων του δήμου. Τιμούμε την ιδεολογική του συνέπεια. Για μας θα παραμένει πάντα φίλος.
Όμως δεν κατανοούμε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του. Βεβαίως σεβόμαστε το δικαίωμά του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται και να χαράζει την δική του πολιτική και προσωπική πορεία.
Κι ο καθένας κρίνεται γι αυτό.
Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Β. Κωνσταντόπουλος
Πρώην Δήμαρχος  Σερβίων - Βελβεντού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας