Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η Δυτική Μακεδονία...άνοιξε τα φτερά της στην Ανατολή! Η Δυτική Μακεδονία...ταξίδεψε στην Πόλη!

Με σταθερά βήματα και με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ.), άνοιξε τα φτερά της και προς την Ανατολή, καθώς γνωρίζει πως οι επισκέπτες που πλέον φτάνουν σε ετήσια βάση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα από την Τουρκία αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.
Η φετινή παρουσία της Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ. έδειξε ότι η Βόρεια Ελλάδα παραμένει ένας δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους γείτονες μας, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα που ταιριάζουν στο προφίλ και την κουλτούρα του Τούρκου επισκέπτη. Ο τρόπος διασκέδασης, η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, αλλά κυρίως τα οθωμανικά μνημεία, γίνονται πόλος έλξης για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα. Ένα από τα “ατού” του προορισμού είναι επίσης η εύκολη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη με τις καθημερινές απευθείας πτήσεις που συνδέουν τις δύο πόλεις ή οδικώς καθώς όλοι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο κάνουν λόγο για σχετικά κοντινή και ευχάριστη διαδρομή, μέσω της Εγνατίας Οδού.





Έτσι και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπαίνει δυναμικά σε αυτή την αγορά μιας και συμμετείχε με δικό της στάντ στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, η οποία συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού ITE (International Tourist Exhibitions) που εδρεύει στη Βρετανία. Η έκθεση EMITT διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη, με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.



Παράλληλα και πάντα στο πλαίσιο των εργασιών της έκθεσης, τα μέλη του ΔΣ της Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ. κ. Χρήστος Παύλου και κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης καθώς και ο γενικός διευθυντής της Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ. κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δυο μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, Jolly Tours και Mika Tours, που προωθούν τουρίστες από ένα δίκτυο πάνω από 1.000 τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας από Κωνσταντινούπολη και την ευρύτερη περιοχή. Γεγονός είναι πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 B2B συναντήσεις με τουριστικά γραφεία (CORLY TRAVEL, LUTARS TRAVEL, MICEMUDO TRAVEL, AIREP, SUPERISI, TRAKYATUR, GREECE METRO TURIZM κ.α.) από όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Τουρκίας. Επίσης υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της TURSAB κ. Basaran Ulusoy του μεγαλύτερου Οργανισμού Τουρισμού της Τουρκίας και του γενικού διευθυντή της TUROB κ. Ismail Tasdemir πάντα στο πλαίσιο ανάπτυξης διμερών σχέσεων συνεργασίας για την προώθηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αγορά της γείτονας χώρας.



Το περίπτερο της Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ. επισκέφθηκαν η προϊστάμενη του γραφείου του ΕΟΤ στην Τουρκία κ. Μαρία Ραχμανίδου και ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Δούκας Μαρινόπουλος, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα για την τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας στην Τουρκία. Μια από τις επόμενες δράσεις της Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ. είναι η πραγματοποίηση ενός workshop στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη για τη συνολική παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο χρόνος υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης προγραμματίζεται προς το τέλος Απριλίου.



Η Ε.Τ.ΔΥ.ΜΑ. πιστεύει ότι η τουρκική αγορά έχει πολλά περιθώρια για να προσφέρει στη Δυτική Μακεδονία τόσο στην αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων όσο και στη βελτίωση της ποιότητας του εισερχόμενου τουρισμού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας