Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές  ώρες της  Παρασκευής (30-1-2015) εως και τις απογευματινές ωρες της Κυριακής (01-02-2015),με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρούς Νότιους Ανέμους , βροχές , καταιγίδες   και χιονοπτώσεις στα ορεινά .
Πιο Συγκεκριμένα

  Σήμερα Παρασκευή   (30-1-2015)  στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες  θα εκδηλωθούν   βροχές, και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο 31-1-2015 έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής .

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων

         ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ
                                Μέτρα   και Οδηγίες Αυτοπροστασίας από πλημμύρες
·                  Ελέγχουμε τα φρεάτια έξω από το σπίτι μας και βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι φραγμένα
·                  Ελέγχουμε τις υδρορροές του σπιτιού μας αν λειτουργούν κανονικά.
·                  Φροντίζουμε ώστε να γίνει καθαρισμός , απόφραξη και συντήρηση των φρεατίων στα οποία καταλήγουν    τα νερά της βροχής και ανήκουν στην ιδιοκτησία μας.
·                  Φροντίζουμε να υπάρχει σχάρα απορρόφησης των οβριών υδάτων για να μην πλημμυρήσουν αυλές και υπόγειοι χώροι.
·                  Προσοχή σε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·                  Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας ώστε να μην συμπέσουν στην αιχμή των καιρικών  φαινομένων.
·          Δεν διασχίζουμε χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.


           Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pdm.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας