Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση-καταγγελία του αγροτικού συλλόγου φυτικής παραγωγής Βελβεντού σχετικά με τις αποζημιώσεις των ροδακινοκαλλιεργητών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κος Καρασμάνης πρόσφατα ανακοίνωσε ποσά που αφορούν αποζημιώσεις ροδακινοκαλλιεργητών της χώρας. Όμως, κατά “παράξενο” και ίσως εντελώς “ανεξήγητο” τρόπο, το ποσό της αποζημίωσης ποικίλει από νομό σε νομό.
Η απορία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι δυνατό να δίνεται το μέγιστο ποσό σε περιοχές, στις οποίες η συμμετοχή των καλλιεργητών ροδάκινου στις ομάδες παραγωγών είναι από πολύ μικρή ως ανύπαρκτη.
Προκαλεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός πως, ενώ θέλουμε δυνατές ομάδες παραγωγών, προτιμάμε να στηρίζουμε οικονομικά, πλήθη μεμονωμένων παραγωγών, που μόνο ζημιά προκαλούν στις οργανωμένες ομάδες ακόμη και σε μη περιόδους κρίσης.
Επειδή τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δοκιμάζεται από τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης και επειδή συνεχώς ακούμε πως πρέπει να ξεφύγουμε από τις πρακτικές του παρελθόντος, οφείλουμε να καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές που φυσικά εμφανίζονται, “εντελώς συμπτωματικά”, ελάχιστα πριν από τις εκλογές.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές τους παρελθόντος που εντείνουν τις ανισότητες και υποστηρίζουν τις αδικίες. Δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιζόμαστε με υποδεέστερο τρόπο έναντι παραγωγών που δεν είναι οργανωμένοι σε ομάδες και συνεπώς δεν έχουν καμιά σοβαρή προοπτική στο χώρο, αλλά απεναντίας κάνουν ζημιά στους, ήδη, αποδεδειγμένα άξιους παραγωγούς, ενταγμένους σε ισχυρές ομάδες με δυναμική και όραμα.
Καταγγέλλουμε την στείρα πολιτική που μας μειώνει, χωρίς κανένα σοβαρό και δίκαιο κριτήριο, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, με τα οποία ποτέ δεν είχαμε σχέση, άλλα και ούτε και θέλουμε να έχουμε.
Ο κόπος και ο ιδρώτας των παραγωγών μας πρέπει να αντιμετωπιστούν ισοδύναμα και γι’ αυτό ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας.
Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Βελβεντού
Ο.Π. ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
Ο.Π. ΔΗΜΗΤΡΑ Βελβεντού
- See more at: http://www.kozan.gr/post/192807#sthash.uVA7xWTo.dpuf

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε ας περιορίζατε λιγο τις εκδρομες στις αραβιες και τις γερμανιες και αυτα τα χρηματα να πηγαινουν στους αγροτες. Εσείς το βγαλατε απο τα ματια. Στειλατε εκδρομη υπαλληλους και λογιστες μεχρι τις καθαριστριες στειλατε εκδρομη. ε ενταξει χαζοι δεν ειμαστε.Τι να περισσεψει μετα για αμς και τι να σου κανει και ο Καρασμανης και ο Κουκουλοπουλος. Μερικοί το βγαλατε από τα ματια. και αυτό ειναι άποψη των αγροτων του βελβεντου γενικοτερα.

Το Προφίλ μας