Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τρολλάρισμα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Έχουμε ξαναπεί ότι στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Iντερνετ που με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις δημιουργεί αναταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση.
Το θέμα είναι ότι ξεκάθαρα τρολλαρίσματα έχουν φτάσει να γίνονται αντικείμενο δημόσιας συζήτησης και εκπρόσωποι κομμάτων να μην καταλαβαίνουν ότι πρόκειται περί σάτιρας, αλλά να τα παίρνουν στα σοβαρά.

Οπότε δύο είναι οι πιθανές προεκτάσεις του ζητήματος. H που είμαστε ομαδικώς τόσο ικανοί για όλα που τα πιστεύουμε όλα, όσο περίεργα κι αν ακούγονται αρχικά. H που έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την κοινή λογική που και η μεγαλύτερη τερατολογία μας ακούγεται πιστευτή.
Oπως και να ‘χει το πράγμα, η ποιότητα του δημόσιου λόγου, αλλά και η αίσθηση του χιούμορ είναι ευθέως ανάλογες της σοβαρότητας που επιδεικνύεται στα διάφορα θέματα. Το να παίρνεις στα σοβαρά τα αστεία και να μην μπορείς να διαχωρίσεις τη φαντασία απο την πραγματικότητα είναι μια σοβαρή κατάσταση.
Μούφα στη μούφα φτάσαμε στο σημείο που με τέτοια διακίνηση ψέμματος και υπερβολής αυτό έχει γίνει αλήθεια απο την επανάληψη. Το ζήτημα είναι μη μας συμβεί αυτό που συνέβη με τον ψεύτη βοσκό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα αρθρα ειναι το καλυτερο... αντικουκου

Το Προφίλ μας