Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Από τη θεωρία στην πράξη

Του Αντώνη Δαλίπη
Η οικονομία, όπως όλα δείχνουν, αποφεύγει τα χειρότερα. Η όντως ιστορική νίκη της Αριστεράς, δείχνει ότι το καταστροφικό σενάριο που απειλούσε να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές αποφεύγεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει τελικά κυβέρνηση και ορκίζεται ο κ. Αλ. Τσίπρας νέος πρωθυπουργός.
Τουλάχιστον το εκλογικό αποτέλεσμα αποκλείει νέα περιδίνηση της οικονομίας που θα τροφοδοτείται από την πολιτική ασάφεια και εκκρεμότητα η οποία ταλάνισε τη χώρα όλο τον τελευταίο καιρό.
Αυτό είναι το θετικό, αλλά δεν δίνει από μόνο του και την λύση. Από την Δευτέρα το πρωί τα προβλήματα θα είναι μπροστά.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι δεινή και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια χρόνου στη νέα κυβέρνηση για περισυλλογή και διεργασίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πλέον, είναι υποχρεωμένος από τις πρώτες ημέρες να δώσει το στίγμα του και να κινηθεί ταχύτατα.
Τα χρονικά περιθώρια που δίνει η οικονομία είναι αασφυκτικά και όλοι στην Ευρώπη έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στην Αθήνα.
Πρώτος στόχος είναι να εμπεδωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά, να αποκλεισθούν φαινόμενα που οδηγούν στην αποδυνάμωση της οικονομίας και τα οποία οξύνουν περαιτέρω τα ήδη οξυμένα προβλήματα.
Και συγχρόνως να ανοίξει γραμμή επικοινωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις του και να πείσει τους δανειστές γι' αυτές.
Οι όποιες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν γρήγορα και οπωσδήποτε θα είναι καθοριστικές.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας