Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

@agapo Alexis

Του Θανάση Παπαδημητρίου
Γνωρίζοντας ότι προτρέχω, έχοντας όμως πλήρη (ή έστω επαρκή) γνώση των δυσκολιών και των συμπληγάδων, που περιμένουν τη νέα Ελληνική κυβέρνηση, στον αγώνα κατά της αρρωστημένης λιτότητας και για τον εκδημοκρατισμό μιας Ευρώπης των Λαών, δηλώνω χαρούμενος – σχεδόν ευτυχισμένος, με τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Καταρχήν, η επιλογή των προσώπων, που στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα, πριν μερικά χρόνια θα φάνταζε σαν όνειρο (θα αναφερθώ στα σχετικώς άγνωστα – μη «τηλεοπτικά» στελέχη, τα οποία γνωρίζω από το έργο και τη δραστηριότητά τους): Κοτζιάς στο Εξωτερικών, Πανούσης στο Δημόσιας Τάξης (τα περί προστασίας…), Κουράκης στην Παιδεία, Ξυδάκης στον Πολιτισμό, Τσιρώνης στο Περιβάλλον, Αντωνοπούλου για την Ανεργία…
Έχουμε λοιπόν μια καθαρά ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση, με τις καλύτερες δυνατότητες από άποψη ανθρώπων και προσόντων, θέληση υπάρχει, αναμένω και ευελπιστώ για τα αποτελέσματα.

Παρά τις λίγες ώρες που πέρασαν από τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τα αισιόδοξα δείγματα γραφής δε σταματούν στα παραπάνω.
Ο πολιτικός όρκος του νέου πρωθυπουργού, ήταν μεν αναμενόμενος, αλλά αποτέλεσε και ένα τράνταγμα στο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», το ακροδεξιό και πατριδοκαπηλικό κρεσέντο των απερχόμενων ανδρείκελων της συγκυβέρνησης. Έκαστος εφ’ω ετάχθη λοιπόν.

Μπορεί να έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του ΠτΔ ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τον πραγματικό όρκο του τον έδωσε στο Σκοπευτήριο – στον τόπο μαρτυρίου των αγωνιστών της αντίστασης.
Εκεί ορκίστηκε! στους αγώνες, στις θυσίες, στα χαμένα όνειρα χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων. Βαρύς όρκος, γεμάτος ευθύνη.

Τέλος, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο επεισόδιο με τις κυρώσεις στη Ρωσία.
Μάλλον οι εταίροι μας δεν αντιλήφθηκαν ακόμη ότι έχουν να κάνουν με μία δυνατή, ανεξάρτητη αριστερή κυβέρνηση, η οποία δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η αρχή της ισότητας θα πρέπει να επανέλθει στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Το πετυχημένο ομολογουμένως προεκλογικό σύνθημα «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ» αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Επανέρχεται η αισιοδοξία και το χαμόγελο στο λαό μας, ένα χαμόγελο που του ταιριάζει και που τόσο βίαια του στέρησαν.
Ας μη ξεχνάμε όμως ότι είμαστε ακόμη στην αρχή, χρειάζεται υπομονή, συνεχής επαγρύπνηση, συμπαράσταση και συμμετοχή από όλους μας.-

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ολα αυτα ,φιλε Σακη πρεπει και στη καθημερινη μας ζωη να γινομαστε καλιτεροι,οπως αρμοζει στους αριστερους .Στη δουλεια μας,στο σπιτι μας,στις παρεες μαςπρεπει να αποδεικνυουμε οτι η αριστερα δεν ειναι μονο φιλοσοφια ειναι τροπος ζωης και τροπος επιλογης στασεων ζωης .

Ανώνυμος είπε...

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης λέει "μπράβο" για την επιλογή Κοτζιά στο ΥΠΕΞ

Ανώνυμος είπε...

Και να θυμάσαι Σάκη, όταν η Ευρώπη ανοικοδομούνταν, τα φιλαράκια σου οι αριστεροί αιματοκύλισαν την Ελλάδα. Επίσης σαν ανιστόρητος που είσαι, στο σκοπευτήριο σκοτώθηκαν Έλληνες. Δεν είναι προνόμιο των κομμουνιστών. Εκτός αν συμμερίζεσαι τις κραυγές των ορφανών του Στάλιν που καλούσαν σε νέο συμμοριτοπόλεμο. Με τα τραγούδια του Λαπαβίτσα συμφωνείς? Και να μην έχουμε κοντή μνήμη. Τα Σέρβια υπέφεραν τα πάνδεινα από τους αριστερούς. Θα έπρεπε να το ξέρεις.Όσο για τον τόπο ζωής των αριστερών? Μόνο τεμπελιά και αμπελοφιλισοφίες. Μια ζωή τα ίδια. Εύχομαι ο Ελληνικός λαός να μην μετανοιώσει για την επιλογή του. Λόγια του Γεωργίου Ράλλη τον Οκτώβρη του 81 όταν ο πνευματικός πατέρας του νέου μας πρωθυπουργού πήρε τα ηνία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, η εντυπωσιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Ρωσία βρίσκει σύμφωνη και τη Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος είπε...

Οταν η Ευρωπη υποδεχονταν με τιμη και σεβασμο ολους τους Αντιστασιακους της.. ολων τωνν αποχρωσεων..εδω κυνηγητα..ξυλοδαρμοι..εκτελεσεις Αγωνιστων και αλλα...και τα Σερβια και ολη η Ελλαδα δεινοπαθησαν απ τη σταση Ζωης της πατριδοκαπηλειας..της σιωπηρας πλειοψηφιας..και οι Αρχαιοι ημων προγονοι αμπελοφιλοσοφουσαν...μεγαλουργουσαν..αλλα.εστελναν στας εξοριας αυτους που δεν συμμετειχαν στα ΚΟΙΝΑ..οι εθνικοφρονες το αντεστρεψαν..κι ηταν και περηφανοι γι αυτο...και καποιοι ποταμησιοι..μη ζοριζονται.εχουν τον Αμυρα αξιο εκπροσωπο.να μην ανησυχουν...

Ανώνυμος είπε...

Στο σκοπευτηριο σκοτωθηκαν μονο κομμουνιστες. Οσο για το αιματοκυλισμα ρωτα τον τσωρτσιλ το σκομπι και την κυβερνηση παπανδρεου

Ανώνυμος είπε...

kala re pedia o kirios ti doylia exi me tin aristera;kala lene isopedothikan ola.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 7:54 μ.μ.

Έλληνες ήταν και οι :
Ναζιστές-γερμανοτσολιάδες-γκεσταπίτες,(σημερα χρυσαυγίτες) ρουφιάνοι, σπιούνοι, παοτζήδες, μάυδες, Σούρληδες, κουκουλοφόροι κλπ αλλά η στάση τους ήταν και είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ!!!!.
Οι ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ της Καισαριανής ήταν περήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ Αντιστασιακοί Πατριώτες ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, και όχι απλά Αριστεροί!!!
Και εκτελέστηκαν γιατί ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΕΣ- ΑΝΤΙΦΑΣΪΣΤΕΣ !!!Πολεμούσαν ενάντια στο φασισμό-ναζισμό - Ενάντια στους φασίστες όπως λένε και τα τραγούδια τους - που είχε καταλάβει (ο φασισμός) όλη την Ευρώπη!
Και άν δεν ήταν ο Στάλιν να αντισταθεί στην ναζιστική πολεμική μηχανή του χίτλερ, εσύ ακόμα θα σπιούνιαζες, θα κάρφωνες τον αδερφό για δυό ξυλοκέρατα ή για ένα κόκκαλο!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα στους (200) Διακόσιους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ που εκτελέστηκαν από τους ναζιστές-φασίστες στην Καισαριανή ήταν και οι πατριώτες μας : Γιάννης Στάθης από τα Σέρβια, Μιχάλης Βούγιας από τον Πεντάλοφο, Κώστας Δημητριάδης από την Πτολεμαΐδα, Βασίλης Παπαβασιλείου από τον Βελβεντό και Νικόλαος Πλακοπίτης, από την Κοζάνη. Όλοι αυτοί ήταν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ !!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σακης αριστερος? Μη τρελαθουμε Απλως τυχαινει να ψηφιζει αριστερα

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Εγώ θα έδινα λαϊκό όρκο, δηλαδή μπροστά στο λαό!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανιστόρητο 348: Αν ρωτήσεις τους φιλάθλους του Ηρακλή γιατί το γήπεδο τους ονομάζεται «ΙΒΑΝΟΦΕΙΟ», αμφιβάλω αν γνωρίζει κανείς ότι προέρχεται από πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας τους και τον μεγαλύτερο αντιστασιακό σαμποτέρ στα χρόνια της κατοχής, Ελληνοπολωνό Γιώργο Γιέρζυ Ιβάνωφ και μέλος της οργάνωσης « Ο.Α.Γ» (Οργάνωση Αντίστασης Γένους) που ιδρύθηκε το 1941.
Απολαύστε τη δράση του.
Εκπαιδευμένος στα εκρηκτικά και στον ανορθόδοξο πόλεμο , από τις Πολωνικές και Βρετανικές υπηρεσίες επιδίδεται σε μια σειρά από αντιστασιακές ενέργειες που χρήζουν την προσοχή μας και τον θαυμασμό μας.
Πείθει τους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ που δούλευε για λογαριασμό των Γερμανών να κατασκευάζουν ελαττωματικά εκρηκτικά με σκοπό την ώρα της μάχης να μην εκρήγνωντε.
Στις 14ης Μαρτίου 1942 βύθισε με εκρηκτικά το γερμανικό υποβρύχιο U-133 λίγο έξω από τη Σαλαμίνα κι ενώ έπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας με τα 45 μέλη του πληρώματός του!
Τον Μάιο του 1942 βύθισε πάλι με τον ίδιο τρόπο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το ισπανικό ατμόπλοιο «San Isidore» που έκανε λαθρεμπόριο για λογαριασμό των Γερμανών και στις 4 Απριλίου 1943 βύθισε το ελληνικό υποβρύχιο «Κατσώνης» που είχαν επιτάξει οι Γερμανοί. Επόμενος στόχος στη Πάτρα ο Γιέρζυ βύθισε δύο ακόμη πλοία που μετέφεραν πολεμοφόδια στη Βόρεια Αφρική, το ένα εκ των οποίων έφερε ψευδώς τα διακριτικά του νοσοκομειακού.
Ντυμένος με γερμανική στολή εισέρχεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ρίχνοντας σε αεροπλάνα και βαρέλια καυσίμων εκρηκτική σκόνη. «Η νύκτα έγινε μέρα» περιγράφει η στενή του συνεργάτης Γαβριέλα Μυλωνοπούλου – Τζαβάρα. Το ίδιο έκανε και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, καταστρέφοντας πολυάριθμα αεροπλάνα.
Το πάθος του για την ελευθερία δεν έχει κορεσμό, με τη βοήθεια του Γιάννη Μπομποτίνου, πάει στη Πάρο και ανατινάζει μερικά πλοία στο λιμάνι της.
Αλλά το μικρόβιο της φυλής έδρασε και πάλι , κάποιος ρουφιάνος με το όνομα Παντελής Λαμπρινόπουλος, καταδίδει την ομάδα Ιβάνωφ. Συλλαμβάνονται και εκτελούνται στην Καισαριανή. Στις 4ης Ιανουαρίου 1943 ένα γερμανικό καμιόνι μεταφέρει τους μελλοθάνατους από τις φυλακές Αβέρωφ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκεί ο Ιβάνωφ πηδάει από το καμιόνι με τις χειροπέδες στα χέρια αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς , οι οποίοι τον πυροβολούν. Τραυματισμένος μεταφέρετε στο τοίχο της Καισαριανής όπου εκτελείται φωνάζοντας «Ζήτω η Πολωνία, ζήτω η Ελλάδα». Έχω και άλλα για να ξεστραβωθείς. Θα τα βγάζω ένα ένα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ξέρει άραγε την οργάνωση «ΑΓΚΟΝ» που ίδρυσε ο νεαρός δικηγόρος Σπυρίδων Γραμμένος, τα μέλη της οποίας εντάχτηκαν αργότερα στον ΕΔΕΣ; Για να μην θεωρούν οι φίλοι μας οι Αριστεροί ότι μόνο αυτοί εκτελέστηκαν για τη δράση τους από τους Γερμανούς, τους πληροφορώ ότι μέλη της οργάνωσης, όπως ο Κώστας Μπούρας εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στη Καισαριανή , ο Σπύρος Γραμμένος στην Ζάκυνθο και ο Γιώργος Γραμμένος στο Χαϊδάρι. Κατάλαβες ανιστόρητε???

Ανώνυμος είπε...

O Σάκης αριστερός τώρα που κυβερναει η αριστερα. Που να τον βλεπατε οταν ηταν 18-20 χρονων να γυρναει σε Σερβια και Βελβεντο με περιβραχιονιο και τη σβάστικα. Ουστ απο κει παλιο δήθεν.

Το Προφίλ μας