«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως έκφραση υποστήριξης ή αναγνώρισης, έστω και εμμέσως, της δράσης, των ιδεωδών, των πράξεων ή των πολιτικών τους θέσεων, που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καταγγέλλει κατά τα 63 έτη ύπαρξής της» αναφέρεται στη σχετική δήλωση.
Η Επιτροπή ενέκρινε τα διαπιστευτήρια των δύο βουλευτών, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως συμμετέχοντες σε φασιστικά και ρατσιστικά πολιτικά κόμματα.
Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στις συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από αρκετές ευρωπαϊκές αντιρατσιστικές οργανώσεις.
Τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχαν ζητήσει τη διερεύνηση του αποκλεισμού της Ελένης Ζαρούλια από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι βουλευτές είχαν χαρακτηρίσει «αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, ενός πολιτικού κόματος-οργάνωσης, που παραβιάζει στην πράξη και με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας», ενώ η Ιπποκράτους είχε ζητήσει από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της πάνω στο θέμα.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος έχει
προκαταβολικά χαρακτηρίσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις
εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «τεράστια νίκη της δημοκρατίας
που θα ακουστεί στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου