Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κύκλωμα μαστροπείας στην Πτολεμαϊδα !!!

 Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ένα νέο, μεγάλο, όπως φαίνεται, κύκλωμα μαστροπείας εξάρθρωσαν, μετά από συντονισμένες και πολυήμερες ενέργειες, οι άντρες της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας! Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ανάλογο, μεγάλο κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών  (*Trafficking”) εντοπίζεται στην πρωτεύουσα της Εορδαίας, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες τους, προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο Τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, μετά από συντονισμένες ενέργειες Αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαϊδας εξιχνιάστηκε κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν στην Πτολεμαΐδα και συνελήφθησαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ετών 61, 42 και 63, αντίστοιχα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες  κατακρατούσαν παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, καθώς και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εξανάγκαζαν με απειλές και με χρήση ψυχολογικής βίας να εκδίδονται, έναντι αμοιβής που αποκόμιζαν οι ίδιοι, σε πλείονες άνδρες. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 3-11-2009, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα, ιδιοκτησίας της ανωτέρω ημεδαπής, στο οποίο προσωρινά υπεύθυνοι ήταν οι δύο παραπάνω ημεδαποί, μετέβη, έτερος ημεδαπός, ετών 48 και κατέβαλε χρηματικό ποσό σε έναν εκ των δραστών, προκειμένου να συνευρεθεί σεξουαλικά με υπήκοο Ουζμπεκιστάν, ετών 33, που εργάζονταν στο κατάστημα.
Επίσης στο κατάστημα κατελήφθη έτερος ημεδαπός, εργαζόμενος στο κατάστημα, ετών 61 να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα να καπνίζει τσιγαριλίκι βάρους 0,5 γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω κατάστημα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) ποσότητα κάνναβης 0,9 γραμμαρίων,
β) δέκα (10) κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και γ) διάφορα χρηματικά ποσά που είχαν πάνω τους οι δράστες.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε για παραβάσεις σε βαθμό κακουργήματος (σωματεμπορία) και πλείστες παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας