Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Έκθεση φοιτητών στη Φλώρινα

Φοιτητές του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Εικαστικών Τυπωμάτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. θα παρουσιάσουν τα έργα τους, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας, από 28 Νοεμβρίου 2009 έως και 30 Ιανουαρίου 2010. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 20.00. Η έκθεση θα λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο 17.00 - 20.00 και την Κυριακή 10:00 - 13:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
Σύμφωνα με το Διευθυντή του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Εικαστικών Τυπωμάτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Καθηγητή Ξ. Σαχίνη "δίπλα στα έργα που έχουν γίνει με τις κλασικές τεχνικές, υπάρχουν και έργα που δημιουργήθηκαν με τη ψηφιακή γνώση και τεχνολογία. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που είναι σημαντικό, είναι η συνθετική διαδικασία που έγινε με το μυαλό του καλλιτέχνη και που προήλθε από ένα οπτικό ή συναισθηματικό ερέθισμα. Οι τεχνικές μαθαίνονται πολύ πιο εύκολα από ότι η διαδικασία της σύνθεσης. Ανεξάρτητα από την τεχνική με την οποία έγινε ένα έργο, αυτό είναι ενδιαφέρον αν η γενεσιουργός του ιδέα και η σύνθεσή του είναι ενδιαφέρουσα. Αν δεν είναι, τότε το έργο είτε δημιουργήθηκε με τις κλασικές τεχνικές είτε με τα τυπώματα δεν θα είναι ενδιαφέρον και θα εγκλωβίσει το βλέμμα και τη ψυχή του θεατή. Έτσι, δίπλα στο πινέλο, υπάρχει και ρολό του τυπώματος και το ποντίκι του υπολογιστή. Τίποτα δεν αναιρείται αλλά καινούργια εργαλεία και μέθοδοι προστίθενται στις υπάρχουσες. Για την κλασική χαρακτική θα έλεγα ότι μπορεί να αντιληφθεί κανείς τη χάραξη ως την πληγή σε ένα παιδικό γόνατο και την γάζα με το αντίθετο ίχνος της πληγής στη γάζα ως την εκτύπωση. Για τα εικαστικά τυπώματα απλά είναι ένας άλλος τρόπος να βάζει κανείς χρωματική ύλη την ίδια στιγμή και σε όλο το εμβαδόν της σε μια επιφάνεια υποδοχής". 
Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, με τη στήριξη του Δήμου Φλώρινας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας και της ΤΕΔΚ Ν. Φλώρινας.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας