Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι: στην καρδιά του λιγνίτη το τρένο των οικολόγων


Το κλίμα μας καίει: στην καρδιά του λιγνίτη το τρένο των οικολόγων πράσινων
Στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία μεταφέρεται το Σαββατοκύριακο η εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Με κεντρικό μήνυμα «ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ», οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ναυλώσει τρένο το οποίο θα αναχωρήσει από τo Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί του Σαββάτου με κατεύθυνση την Κοζάνη και ενδιάμεσες στάσεις στην Αλεξάνδρεια, τη Σκύδρα, την Έδεσσα, την Άρνισσα, την Φλώρινα, το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα. Η επιβίβαση στο τρένο θα είναι ελεύθερη για όλους, για όλη τη διαδρομή ή για μέρος της.
Στόχος είναι να αναδεχθεί η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τομέα των μεταφορών με ενίσχυση του σιδηροδρόμου αλλά και η θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της Δυτικής Μακεδονίας στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Στο ναυλωμένο τρένο που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, θα επιβιβαστεί και αποστολή από την Αθήνα με τη συμμετοχή των «Φίλων του Σιδηροδρόμου» και στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, ανάμεσα στους οποίους και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νίκος Χρυσόγελος, που θα έλθουν στην πόλη με το βραδινό δρομολόγιο από την Αθήνα.
Για το «Πράσινο Τρένο» θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων (Πλάτωνος 1) την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι από τους: · Μιχάλη Τρεμόπουλο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων · Ελεονώρα Ζώτου, νομαρχιακή σύμβουλο Θεσσαλονίκης · Γιάννη Τζιώλα, στέλεχος των Οικολόγων -Πράσινων, μέλος των φίλων του σιδηροδρόμου
Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ
1)Ποιές είναι η άποψη σας, για τα πρόστιμα που ρίχνει ο Νομαρχης Κοζανης στην ΔΕΗ, για την μόλυνση του περιβάλλοντος;
2)Η...ΔΕΗ πληρώνει αυτά τα πρόστιμα;

Το Προφίλ μας